ALEGERI LOCALE – Radu Trufan (USR PLUS): Combatem defrișările prin controale drastice și împăduriri sistematice

0
529
Radu Trufan

ADVERTORIAL ELECTORAL. Maramureșul a devenit un județ unde exploatarea forestieră este una agresivă. În 2018 am fost județul cu cele mai mari tăieri ilegale de lemn din România, cu 110.000 de metri cubi identificaţi de agenții de la Garda Forestieră. Putem doar bănui ce cantitate nu a fost descoperită…

 

„Sunt necesare controale drastice, trebuie verificate defrișările ilegale, trebuie să depășim stadiul actual de țară din lumea a treia, în care defrișăm păduri în scopuri personale sau de grup. Trebuie demarate lucrări sistematice de împădurire, de regenerare și îngrijire a fondului forestier și plantarea de perdele forestiere de protecție în tot județul.
Îmi doresc să contribui la realizarea, prin intermediul instituției subordonate – Serviciul Județean de Pază -, a unei rețele de camere de supraveghere video în puncte strategice din județ, cu rolul de a supraveghea siguranța cetațenilor, precum și pentru monitorizarea potențialului trafic de lemn din tăieri ilegale”, arată Radu Trufan, candidat USR PLUS pentru Consiliul Județean Maramureș.

 

De peste 2 ani, deputații USR s-au luptat pentru a transpune în lege DNA-ul pădurilor, iar în acest an, în iunie, proiectul a fost, în sfârșit, promulgat. În Maramureș, vom continua să luptăm pentru oprirea defrișărilor ilegale, pentru reîmpăduriri periodice și pentru ca DNA-ul pădurilor să nu rămână doar o lege pe hârtie, ci să devină cu adevărat funcțional.

 

Maramureșul trebuie să redevină un județ verde, curat și sănătos!

 

Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a Alianței USR PLUS) și realizat de SC APELLA SRL. Cod unic de identificare: 21200251



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here