PROGRAM – Măsurile lui Todoran pentru începerea anului școlar în siguranță și pentru creșterea calității învățământului din Baia Mare

0
617

ADVERTORIAL ELECTORAL. Şcoala va începe în câteva zile, dar persistă incertitudinile legate de modul în care va funcţiona învăţământul românesc. Iar Baia Mare nu face excepţie în această privinţă, implicarea administraţiei oraşului în luarea măsurilor de siguranţă sanitară în şcoli fiind până acum inexistentă. În repetate rânduri, deputatul Adrian Todoran a atras atenţia asupra faptului că este nevoie de investiţii stringente în şcolile din municipiu, însă din martie şi până acum, promisiunile actualului primar băimărean au rămas simple vorbe.

 

 

„Unul din cele mai importante puncte din programul meu electoral este Învățământul. Am să vă prezint pe scurt câteva dintre acestea, pe care eu le consider extrem de importante:

 

* Comunicare deschisă cu conducerile unităților de învățământ.
* Reabilitarea grădinițelor, a școlilor și a liceelor lăsate de izbeliște.
* Echiparea unităților de învățământ cu mobilier, aparatură electronică, izolatoare, măști, dezinfectanți.
* Asigurarea de săpun și hârtie igienică pentru un întreg an școlar.
* Echiparea cabinetelor medicale școlare pentru ca triajul să se poată desfășura conform normelor prevăzute de lege.
* Organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de medici școlari și asistenți – în Baia Mare, acum există doar 6 medici școlari, în contextul în care pe raza orașului funcționează 32 de școli și licee în care învață 19.105 elevi.
* Arondarea a 3 școli la un cabinet stomatologic, într-o primă fază, până când vom putea asigura pentru fiecare unitate școlară un astfel de cabinet.

 

 

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu diverși directori de unități școlare, dascăli, dar și părinți, sunt determinat să acord o atenție deosebită nevoilor acestora pentru desfășurarea cât mai decentă a activităților școlare și astfel să nu mai fie nimeni pus în situația de a “cotiza” pentru a cumpăra creta sau buretele, pentru a repara scaunele, pentru a schimba parchetul.

 

 

Consider că acest segment este unul extrem de important, deoarece ne formează copiii, îi educă, îi disciplinează, îi maturizează, mai bine spus îi pregătește pentru viață. Chiar dacă această parte a comunității noastre a fost neglijată de câțiva ani buni, eu nu am să o fac. Am un deosebit RESPECT pentru dascăli și părinți.

 

 

Acesta este planul meu, în linii mari, în ceea ce privește segmentul Învățământ.

Candidez pentru Primăria Baia Mare, ştiind că băimărenii au CURAJ. Curajul de a schimba primarul. Prin VOT. Un vot RESPONSABIL”, a precizat Adrian Todoran, candidatul PMP pentru Primăria Baia Mare.

 

 

Votăm, Adrian Todoran! Locul 1 pe buletinul de vot.

 

Cătălin MAN

 

* Comandat de: Partidul Mişcarea Populară, Organizaţia Judeţeană Maramureş; Executat de: Rivulus Activ SRL; Cod mandatar financiar: 21200020



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here