VESTE BUNĂ – A venit noul sistem complet de radioterapie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare

0
1245

PREMIERĂ. Nu se făcea să nu vă informăm, în premieră, cu această veste bună: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare este prima unitate spitalicească (din cele cinci incluse în prima fază a programului de finanțare semnat în 2017 cu Banca Mondială) care a fost dotată cu un sistem complet de radioterapie, a confirmat pentru 2mnews ministrul Sănătății Sorina Pintea.

 

Contractul de furnizare al sistemului complet de radioterapie a fost semnat în luna noiembrie 2017, între Ministerul Sănătății și furnizorul de echipamente medicale britanic Elekta Limited. “În baza unor contracte semnate în 2017, a început livrarea de echipamente de radioterapie, primul dintre acestea la Baia Mare, unde se află primul spital care a finalizat construcţia buncărului – construcţie realizată exclusiv din fonduri proprii”, a precizat astăzi, 1 august, ministrul Sănătății Sorina Pintea, care la data semnării contractului dintre minister și compania britanică era managerul Spitalului Județean din Baia Mare.

 

Echipamentul a fost deja instalat la spitalul maramureșean, a mai precizat ministrul Sorina Pintea. Noul echipament de radioterapie reprezintă foarte mult pentru bolnavii oncologici din Maramureș și din județele limitrofe, mii de oameni aflându-se pe liste de așteptare pentru urmarea unor tratamente care pot să le ofere o viață mai lungă. La sfârșitul lunii trecute, Spitalul Județean din Baia Mare a finalizat concursul pentru ocuparea unui post de medic rezident în specialitatea radioterapie, post ocupat de Teodora Ramona Șandor-Remețan.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ