PROCEDURI – Zboruri de calibrare a echipamentului ILS din dotarea Aeroportului Maramureș

0
845
Avionul de calibrare al Autorității Aeronautice Române
Echipament ILS

AEROPORT. Pe Aeroportul Maramureș a sosit avionul Autorității Aeronautice desemnat să efectueze, timp de două-trei zile, zborurile aferente calibrării echipamentelor de radionavigație, inclusiv al echipamentului ILS (care asigură aterizarea de precizie a aeronavelor) – în Baia Mare sunt prezenți și reprezentanții companiei italiene Thales, producătorul echipamentului ILS, care asigură asistența tehnică de specialitate.

 

De asemenea, la Aeroportul Maramureș se derulează în aceste zile auditul final al Autorității Aeronautice, necesar acceptului reluării activității operaționale. Conducerea aeroportului maramureșean a informat compania Tarom, încă de la sfârșitul lunii aprilie, că începând cu 21 iunie intră în vigoare noile informații aeronautice publicate în AIP (publicație aeronautică de informare care conține toate caractersticile infrastructurii aeroportului și procedurile de zbor, la care are acces orice companie aeronautică sau pilot care vrea să aterizeze pe respectivul aeroport).

 

În acest moment se așteaptă decizia companiei Tarom privind reluarea curselor interne de pe Aeroportul Maramureș – de altfel, președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, împreună cu fostul secretar de stat din Ministerul transporturilor, Dragoș Titea (director juridic și administrativ al ROMATSA), și-au făcut deja un selfie în fața sediului Tarom sugerând că au mers acolo să-i convingă să urgenteze data reluării curselor Baia Mare – București și retur.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here