TUPEU – După ce a eșuat în reabilitarea aeroportului din Maramureș, Mihai Pătrașcu vrea să fie directorul aeroportului din Satu Mare

2
2304
Mihai Pătrașcu

FAPT. Îl mai știți pe Mihai Pătrașcu? Da, ăla pe care fostul său șef de partid (PDL), Mircea Man, l-a pus director la Aeroportul Internațional Baia Mare (acum, Maramureș), din 1 ianuarie 2010, ca recompensă pentru implicarea sa în campaniile electorale din 2008 și 2009. Motivația președintelui PDL Maramureș și al Consiliului Județean din acea vreme, așa cum mi-a fost explicată de Mircea Man a fost… halucinantă.

 

„- Păi de ce îl numiți director la Aeroport? Îl îndepărtați din CJ și e cel mai bun lobby-ist pe care-l aveți acolo, poate singurul… Chiar nu pricep.

– Păi, Dale (n.red., comadorul Vasile Dale, comandantul aeroportului) trebuie să meargă-n pensie. Și ce, nu-i bun Pătrașcu? Ne-a ajutat enorm, enorm, mă, în campanie. Ce, nu-i bun? Mă, tu știi ce-i plac avioanele?! ”

 

Mărturisesc că dialogul a fost întrerupt de o pauză de vreo 30 de secunde, timp în care încercam să-l vizualizez pe filologul Pătrașcu aplecat deasupra măsuței și lipind ultima piesă care lipsea machetei SAAB-J 35 pe care, apoi, victorios, o așează pe dulap, la colecție. Încă trei detalii: era o zi de duminică, Man era la o serbare comunală (exuberant) și mi-a spus că a luat decizia în acea dimineață („Mă, îți dau o informație în premieră, acum m-am gândit la ea… Dar n-o dai până luni, că fac atunci o conferință de presă să anunț… Bine, faci cum vrei, dă-o!”. Ș-am dat-o – la “România liberă” -, cu tristețea celui căruia i s-a confirmat pentru a nu-mai-număr-câta-oară care sunt criteriile bolnave după care sunt numiți oameni în funcții-cheie din instituțiile publice).

 

Urmarea o știți cu toții. Pătrașcu a compromis proiectul de reabilitare a aeroportului, acuzând că e boicotat politic și fiind acuzat că e incompetent. A fost demis în 2014, proiectul a fost reluat de la zero în primăvara anului 2015 și acum suntem în situația cunoscută.

 

Care-i șpilu’? De ce mai vorbim azi de Pătrașcu? Pentru că omul, după ce s-a școlit în perioada de directorat, în străinătate, pe banii publici (la Danube University Krems – faptele au fost consemnate la momentul respectiv în presa locală, dar este MBA Aviation? Este.), s-a înscris acum la concursul pentru ocuparea postului de director al Aeroportului Satu Mare. Concurează cu actualul director (Nicolae Fechete). Știu, o să spuneți că n-are nicio șansă, că sătmărenii-s prea aproape de Maramureș pentru a nu auzi despre competențele sale manageriale în materie de aeroport. Greșiți, însă. Uite, în urma evaluării declarațiilor de intenție de cei doi candidați la șefia Aeroportului Satu Mare, Fechete a obținut 7,5 puncte, iar Pătrașcu 8. Acum puteți râde, dacă vă mai vine. Aaa, să nu-mi spuneți că Pătrașcu-i un om bun, că știu asta la fel de bine cum știu că a dat chix în administrarea aeroportului maramureșean.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Un articol mizerabil, lipsit de adevaruri, menit sa drege busuiocul, adica greselile acelora care manati de mirosul a milioanelor de euroi pentru prelungirea pistei si lucrari de reabilitari, printr-o campanie bine orchestrata si ajutata de oameni care la nevoie vand si pe mama lor, au indepartat pe Omul care nu intra in compromis cu nimeni de dragul dorintelor de eventualele sifonari din sumele pentru lucrari. M.Patrascu NU avea obligatii si subordonari politice ne facand politica! Aduceti aminte dragilor din media aservita, ce regii compromitatoare si puerile ati organizat prin postari de fotografii cu M.Patrascu – cum ca doare in cot aeroportul si joaca biliard in Malayezia intr-o vacanta exotica. In colo s-a dovedit ca fotografiile erau facute la o redactie din Baia Mare unde M.Patrascu a fost ademenit si compromis. (el nu are „scoala strazii”) Putea sa fie un caz demn sa ajunga la Justitie dar M.Patrascu nu a dorit. Mai sunt si altele….in ghiozdan domnilor din media! Pentru ori care maramuresan este demonstrat clar ca au fost trase sfori josnice. Bravo M.Patrascu! Mergi inainte. Mai inainte sau mai tarziu gunoiul tot la gunoi ajunge. Nu vreau sa fiu „Casandra” dar mi ar parea rau ca actualul director Aeroport Baia Mare sa ajunga „acarul Paun” pentru ca stiu ca rolul sau a luat-o in serios si face si dumnealui ce poate – dar, cu buna credinta.

    • Fie sunteți un alt neinformat surescitat, fie știți adevărul, care e cel consemnat în articol, și mințiți cu o nesimțire uluitoare carcateristică sufiecienților și analfabeților funcționali. Pătrașcu a fost subordonat politic, a făcut politică (PDL, chiar a candidat din partea PDL la Primăria Baia Mare, că așa i-a dat ordin Mircea Man), a ratat proiectul e reabilitare a pistei. Punct. Astea sunt fapte. Pentru toate acestea, cum și pentru faptul că a dispus să-și plătească studiile postuniversitare din bugetul aeroportului, există documente. Doar din simpatie pentru modul în care a știut să-și confecționeze o aură de naiv nu intru în detalii mai mizerabile, a unor fapte pe care le-a propagat/cauzat habar n-am de ce, dar pentru care, la fel, există documente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here