INSIDER – Operațiunea de noapte a PMP de la cârciuma „Vinclu” – presiuni și „succesuri”: Lucian Morar va fi vicepreședinte național

0
926
Lucian Morar

SURSE 2MNEWS. Pe Lucian Morar îl știți, nu? Sigurul președinte de filială județeană a PMP care “se pupă pe gură” cu dușmanul de la nivel național, PSD. Relația pasională a PMP cu PSD în Maramureș a fost consfințită în fața preotului politic, în “catedrala” social-democrată de pe Bulevardul București nr. 5. Give me five! Atunci, în iunie 2016, pemepiștii au bătut “cuba” cu pesediștii lui Zetea Gabriel Valer, însă, de la USL încoace, pe nimeni din țara asta nu mai miră alianțele politice împotriva firii.

 

Ca recompensă pentru prietenie, PMP (cu doar trei consilieri care au pentrat lotul lărgit al forului administrativ al județului) a fost miruit cu un post de vicepreședinte, post care a fost ocupat de președintele PMP, Lucian Morar, cel care pentru a accede pe tronul terțial din Palatului Administrativ a renunțat la funcția de primar de Ulmeni. Dup-o vreme a făcut rocada în sens invers, lăsându-i moștenire tronul, funcția și sceptrul (toate trei devalorizate de strategia lui Zetea de a-și îndestula doar cu puțin supușii) verișorului său, George Moldovan.

 

Căsătoria asta din interes a continuat să se consume chiar și după ce Zetea l-a extras din PMP pe “trădătorul” senator Iustin Talpoș, înrolându-l pe acesta în partidul pe care până atunci îl înjura din toți bojocii, ridiculizându-l de fiecare dată când prindea ocazia. Astea-s știute, dar de ce vorbim din nou, consumându-ne viața despre băieții ăștia care-și văd doar propriile interese? Pentru că în noaptea care a trecut s-a petrecut ceva. Vă spunem ce…

 

Filmul de noapte

 

Severica Covaciu

Astăzi, PMP-iștii maramureșeni merg puhoi, în delegație, evident, la București unde are loc Conferința de Alegeri a partidului. Conform statutului, pe lângă antamarea lui Eugen Tomac ca președinte al PMP se vor alege și cei 43 de membri ai biroului național de conducere – Colegiul Național – (vicepreședinți, coordonatori zonali etc.). Negocierile au fost astea: Maramureș, două posturi în Colegiul Național (deja ocupate de senator Severica Covaciu – vicepreședinte și deputat Adrian Todoran – coordonator regional). Numai că Morar – care tot o recită p-aia că în Maramureș există cea mai puternică organizație din țară pentru că are trei, acum doi, parlamentari și vicepreședinte al CJ – e convins că i se cuvine un post de vicepreședinte.

 

De asta ieri, în spațiul public, persoane din apropierea sa au propagat o informație conform căreia e posibil ca Morar, împreună cu toți acoliții săi, să treacă la PSD-ul prietenului Zetea. Un soi de șantaj politic fratricid. Tomac să-i dea un post de vicepreședinte. Surse 2mnews (că avem surse bune, bănuim că v-ați convins de-a lungul timpului) susțin că i s-a oferit un post de secretar executiv, considerat nemulțumitor de Morar pentru că astfel ar fi fost, la nivel național, sub cei doi pemepiști maramureșeni. Prea puțin. În consecință, i s-ar fi sugerat să convingă pe unul dintre cei doi parlamentari să se retragă în favaoarea sa din cursa pentru un loc în biroul național de conducere.

 

Florin Creț, George Moldovan, Lucian Morar

Varianta ușoară: senatorul Severica Covaciu. E din Ulmeni, soțul său este consilier local PMP, în dubla subordine a lui Morar (președinte PMP și primar în Ulmeni). Întâlnirea de presiune (Covaciu vs. Morar + aghiotanții săi – George Moldovan, Florin Creț, Cornel Varga) a avut loc în noaptea trecută la crâșma Vinclu, din apropierea sediului PMP Maramureș. Covaciu n-a cedat. Dar, cumva-cumva, s-a găsit, la nivel central, o soluție care-mpacă și capra și varza. Morar nu va candida acum, însă la prima ședință a biroului național de conducere a PMP, președintele Tomac va susține suplimentarea forului cu încă două posturi (pentru că trebuie să rămână un număr impar de membri), unul dintre acestea revenindu-i lui Morar, acest guru politic de Ulmeni.

 

Ce zice Morar

 

“Nu știu cine a propagat știrea (n.red., cu posibila trecere a sa la PSD), dar nu este adevărată. N-am avut timp s-o dezmint, pentru că am fost ocupat cu organizarea plecării delegației la Congresul Național. E un fals. Nu am spus că o să trec și n-o să trec. Sunt președintele PMP (n.red., nu-i Tomac?). Eu nu o să candidez pentru nicio funcție, avem doi membri în biroul național, zic că e bine raportul de 2 din 43. Pe viitor? Nu știu ce o să fie pe viitor, acum, repet, nu candidez pentru nicio funcție”, a declarat Morar. Rețineți scrierea asta și verificați-i veridicitatea după prima ședință a biroului național de convingere. Rețineți și acel „acum”… Doar am dorit să facem public un episod din serialul „Ce fac ăștia care zic că fac politică”. Știu, un serial prost, premiat de altfel cu „Zmeura de aur” la categoria “Pornopolitichie”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here