FAPT – Se vinde Quickmobile Showroom din Baia Mare, lichidatorul a scos imobilul la licitație la peste 900.000 de euro

4
8291

URMĂRILE UNUI FALIMENT DE RĂSUNET. Showroom-ul Quickmobile, construit în 2013 pe Bulevardul București nr. 118, și aflat în proprietatea firmei în faliment Electro Distribution SRL (care a fost unul dintre primii 10 comercianți de IT&C din România), este scos la vânzare prin licitație publică de lichidator, la suma de 902.880 euro.

 

Imobilul conține clădirea cu două etaje (sediu/showroom), o hală pe un singur nivel (cu suprafața de 1.250 mp), o magazie metalică de 231,60 mp (neîntabulată) și o suprafață de teren de 2.842 mp. Licitația are loc joi, 27 ianuarie 2022.

 

Decriptarea unei afaceri

 

Quickmobile este brandul sub care soții Tudor Iulian Țiboc şi Angela Ţiboc au demarat în 2005 afacerea de comercializare a tehnologiei smart (inițial, on-line). În septembrie 2018, Electro Distribution SRL, compania de distribuție a Quickmobile, a intrat direct în faliment, prin procedură simplificată, având datorii totale de peste 34,4 milioane lei (datoriile inițiale au fost raportate la 98 de milioane de lei, însă aproape două treimi, respectiv 61 de milioane de lei, au fost eliminate, fiind către firma germană Iluţ Boutique GmbH, a lui Gavril Bogdan Iluț, cumnatul Angelei Țiboc, și erau formate prin aplicarea unei penalităţi reprezentând de 17 ori valoarea unui echipament „pretins comandat şi nelivrat”).

 

Cea mai mare datorie a Electro Distribution este către băncile UniCredit şi First Bank (aproape 30 milioane de lei). Până când băncile încearcă să recupereze ce pot din datoriile firmei (de exemplu acum, prin vânzarea celui mai mare showroom al brandului Quickmobile), afacerea merge în continuare, pentru că înaintea falimentului programat, business-ul Quckmobile a fost pasat pe o altă firmă, Electro Mobile SRL (firmă deținută de Tudor Țiboc).

 

Însă după doar 1 an (octombrie 2019) și această firmă a intrat în procedură de insolvență (la cererea Firstbank). Inutil, din nou brandul a fost pasat altei firme, Fragra Design SRL Baia Mare (care din iunie 2020 îl are ca unic asociat pe Adrian Ioan Silaghi, un vechi și devotat angajat al soților Țiboc – era director de vânzări internaționale al firmei), iar o parte din segmentul de vânzări pe firma Euro Retail Tech.

 

Inițial, firma Euro Retail Tech a avut-o ca unic asociat pe Angela Țiboc, iar în august 2018 i-a fost pasată temporar aceluiași Adrian Ioan Silaghi, care în iunie 2020 (era și pandemie, lumea era concentrată la altele) i-a pasat-o lui Gavril Bogdan Iluț (cumnatul lui Angela Țiboc, știți, cel cu datoria către Electro Distribution gonflată din penalități la 61 de milioane de lei, prezentată în instanță de avocații UniCredit ca fiind o „încercare de fraudă”), care îi schimbă denumirea în Prevention Distribution SRL (în august 2020, adică așa cum se numește astăzi).

 

Simplificat, firmele prin care soții Țiboc au gestionat Quickmobile sunt în faliment sau insolvență, afacerea fiind trecută pe firme administrate scripitc de angajați sau rude. De pildă, în 2020, după ce a preluat afacerea Quickmobile (de vânzare de gadgeturi), Fragra Design (care are sediul social fix în showroomul Quickmobile și deține și domeniul de internet aferent afacerii) și-a crescut cifra de afaceri de aproape 6 ori, de la 20 de milioane de lei la 116,5 milioane de lei, iar profitul net de aproape 7 ori, de la 655.000 lei la 4,4 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Comenzile tale fix pix in comparatie cu banii datorati bancilor…asta inseamna sa fi „afacerist” ,asa se ajunge milionar …cand au impresia ca esti garantia seriozitatii le o ….

  2. Eu sunt client Quickmobile de peste 10 ani. Pot sa va spun ca toate comenzile mi-au fost trimise foarte prompt . Nota 9 (10 nu are nimeni).
    In rest, toate povestioarele astea sunt doar Cancan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here