PROGNOZĂ METEO – Află până când se menține vremea geroasă în Maramureș: cea mai scăzută temperatură în județ, -25 grade Celsius

1
1336

VREMEA ÎN MARAMUREȘ. Conform celei mai recente prognoze a meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, valabilă până în 6 februarie 2022 (pentru intervalul următoarelor două săptămâni), în Maramureș vremea se va menține deosebit de rece până în 26 ianuarie, când dimineața și noaptea se va semnala ger, cu o medie a maximelor termice în jurul a -5 grade Celsius în timpul zilei și minime de -16 grade Celsius până la -14 grade Celsius în timpul nopții.

 

Începând din 27 ianuarie vremea se va încălzi, astfel că, până în 28 ianuarie maximele termice vor atinge în medie 2-3 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi de -3 grade Celsius până la -2 grade Celsius. Apoi, din 29 ianuarie și până în 6 februarie, media maximelor termice va prezenta variații cuprinse între -1 grad Celsius și +3 grade Celsius în timpul zilei, iar minimele se vor încadra în intervalul termic cuprins între -6 grade Celsius și -2 grade Celsius.

 

Vremea astăzi, 25 ianuarie 2022

 

În Maramureș, începând de astăzi, 25 ianuarie, vor fi posibile precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, aproape în fiecare zi.

 

În noaptea trecută, cel mai frig a fost la Târgu Lăpuș și Petrova: -25 grade Celsius. Și astăzi vremea se menține deosebit de rece, cu cer variabil (pe arii extinse va ninge) și vânt cu intensificări în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 grade Celsius și -5 grade Celsius, iar media minimelor termice va crește față de noaptea precedentă, fiind cuprinsă între -9 grade Celsius și -6 grade Celsius.

 

În zonele depresionare vor fi condiții de ceața asociată cu depunere de chiciură. Stratul de zăpadă măsura până la 50 cm la stația meteo Iezer, 48 cm la Firiza, 38 cm în Pasul Gutai, 36 cm la Cavnic și Baiut, 28 cm în Poiana Borșa și Baia Borșa, 23 cm la Târgu Lăpuș, 16 cm în Baia Mare, 15 cm la Ocna Șugatag.

 

Debitele și nivelurile cursurilor de apă sunt în scadere. Gheața este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Lăpuș, Suciu, Cavnic și Firiza. Sunt formate poduri de gheață pe râurile Bârsău și Nistru (apa curge pe sub podul de gheață). Curg sloiuri de gheață pe râurile Iza, Mara, Lăpuș și Someș, a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here