PRIMII PAȘI – Terenul pe care va fi edificat primul parc industrial din Maramureș, în Fărcașa, a fost trecut în patrimoniul județului

0
748

PARC INDUSTRIAL MARAMUREȘ. Administrația județului Maramureș a anunțat primii pași în înființarea primului parc industrial, trecând o suprafață de 20 de hectare de teren din comuna Fărcașa în domeniul public al județului. În zonă există posibilitatea suplimentării cu încă 20 de hectare de teren, dacă vor exista atât de multe firme care să-și dorească să activeze în respectivul obiectiv economic.

 

Partea pozitivă este că pe terenul respectiv, fostul proprietar, comuna Fărcașa, a făcut deja studiul de fezabilitate, astfel că administrației județene nu îi mai rămâne decât să identifice soluțiile de finanțare pentru înființarea parcului industrial. Adică cel mai important lucru: banii necesari. Ce se știe până acum? Administratorul parcului/parcurilor industriale: firma Parcuri Industriale Maramureș SA, înființată de Consiliul Județean Maramureș în acest sens.

 

De asemenea, președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a precizat că a demarat deja “discuții cu potențiali investitori” și că locația celui de-al doilea parc industrial din județ este în zona Aeroportului Internațional Maramureș, fiind deschise discuții cu administrația din orașul Tăuții Măgherăuș cu privire la situația juridică a terenului și modalitatea prin care acesta poate fi transferat în domeniul public al județului Maramureș pentru conceperea unui proiect ce vizează atragerea sursei de finanțare a obiectivului.

 

Județul Maramureș este singurul din țară unde nu există niciun parc industrial în proprietatea administrației județene sau a administrațiilor locale.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here