EXCLUSIV – În Maramureș, 33,55% din drumurile din județ sunt neasfaltate: drumuri pietruite și din pământ în mileniul III

0
756

INFRASTRUCTURĂ. Mai mult de o treime din totalul drumurilor din județul Maramureș sunt neasfaltate. Într-un raport asumat oficial, aflat în posesia 2mnews și aferent finalului anului 2018, din cei 1.809 de kilometri de drumuri publice (naționale, județene și comunale) existente în județul Maramureș 33,55% sunt neasfaltate (adică 607 kilometri).

 

Practic, la mai bine de două decenii de la intrarea în mileniul III, în Maramureș mai sunt 441 kilometri de drumuri pietruite și 166 kilometri de drumuri de… pământ, ca-n Evul mediu timpuriu. Drumurile de pământ sunt în cea mai mare parte comunale (131 de kilometri), însă există și 35 de kilometri de drumuri județene de pământ – drumurile județene au cea mai mare întindere în Maramureș, 785 de kilometri, drumurile comunale totalizează 653 de kilometri, iar cele naționale, 371 de kilometri).

 

De asemenea, acum, în mileniul III, mai sunt 133 de kilometri de drumuri județene pietruite (neasfaltate). Din totalul drumurilor existente în județul Maramureș, doar sub 40% sunt drumuri modernizate, circa 30% având “îmbrăcăminți ușoare rutiere” (adică o peliculă de bitum turnată pe o bază neconformă tehnic)

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here