CAMPIOANA – Maramureșeanca din satul Slătioara s-a reîntors din Franța pentru a-și apăra cu brio titlul de campioană a României

0
1781

LUPTE LIBERE. Maramureșeanca Narcisa Florea-Pop a devenit pentru a cincea oară campioană a României la lupte libere, categoria 58 de kilograme. Originară din satul Slătioara (comuna Strâmtura), campioană a României în anii 2013, 2014, 2015, 2017 și 2018, Narcisa Florea-Pop (15 ani) a plecat în urmă cu patru ani în Franța, unde muncesc părinții săi, fiind legitimată la unul din cele mai prestigioase cluburi de lupte libere, Bagnolet Lutte 93.

 

Campioană a României și Franței

 

Sâmbătă, 3 noiembrie 2018, la Onești, sportiva maramureșeancă, care a câștigat în acest an și titlul de campioană a Franței la categoria ei de vârstă, a câștigat un nou titlu de campioană națională la juniori, al cincilea în România.

 

“Sunt foarte fericită că am reușit să-mi păstrez titlul! Le mulțumesc maeștrilor Valentin Mihăilă și Gavrilă Sebastian pentru susținere și pentru faptul că sunt alături de mine mereu. Ei m-au descoperit la vârsta de 9 ani… Am să încerc să nu-i dezamăgesc nici în viitor, vor fi în sufletul meu mereu. Vreau să le mulțumesc și părinților – fără ei nu aș fi unde sunt – și consătenilor din Ieud și Slătioara, pentru susținere și mesaje – mi-au dat putere!”, a declarat Narcisa Florea-Pop.

 

Cine e Narcisa Florea-Pop

 

Narcisa Mariana Florea-Pop s-a născut în 25 iunie 2003 (tatăl său e din Ieud, mama din Slătioara) și a început practicarea acestui sport din… curiozitate, însoțindu-l pe verișorul ei mai mare la antrenamente, ca să nu rămână singură acasă (părinții ei au plecat în Franța, la muncă, în anul 2005, iar fetița a rămas la bunici).

 

În 2014, nu a mai vrut să stea departe de părinți, iar aceștia au dus-o în Franța. În 2017, legitimată la clubul CMASA (unde era antrenată de Hubert Gaillard), la prima sa participare în campionatul național de lupte libere al Franței a câștigat medalia de argint și titlul de vicecampioană a Franței. În 2018 a câștigat titlul de campioană a Franței. A câștigat peste 40 de medalii la competiții din Europa, peste 30 fiind aferente locului 1.

 

Face parte din echipa regională a Franței (<île de France>) și pentru ea urmează noi turnee internaționale, cantonamente, iar în martie 2019 campionatul Franței, unde își va apăra titlul de campioană națională de juniori.

 

2mnews

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here