CAMPIOANA – Maramureșeanca din satul Slătioara s-a reîntors din Franța pentru a-și apăra cu brio titlul de campioană a României

0
1450

LUPTE LIBERE. Maramureșeanca Narcisa Florea-Pop a devenit pentru a cincea oară campioană a României la lupte libere, categoria 58 de kilograme. Originară din satul Slătioara (comuna Strâmtura), campioană a României în anii 2013, 2014, 2015, 2017 și 2018, Narcisa Florea-Pop (15 ani) a plecat în urmă cu patru ani în Franța, unde muncesc părinții săi, fiind legitimată la unul din cele mai prestigioase cluburi de lupte libere, Bagnolet Lutte 93.

 

Campioană a României și Franței

 

Sâmbătă, 3 noiembrie 2018, la Onești, sportiva maramureșeancă, care a câștigat în acest an și titlul de campioană a Franței la categoria ei de vârstă, a câștigat un nou titlu de campioană națională la juniori, al cincilea în România.

 

“Sunt foarte fericită că am reușit să-mi păstrez titlul! Le mulțumesc maeștrilor Valentin Mihăilă și Gavrilă Sebastian pentru susținere și pentru faptul că sunt alături de mine mereu. Ei m-au descoperit la vârsta de 9 ani… Am să încerc să nu-i dezamăgesc nici în viitor, vor fi în sufletul meu mereu. Vreau să le mulțumesc și părinților – fără ei nu aș fi unde sunt – și consătenilor din Ieud și Slătioara, pentru susținere și mesaje – mi-au dat putere!”, a declarat Narcisa Florea-Pop.

 

Cine e Narcisa Florea-Pop

 

Narcisa Mariana Florea-Pop s-a născut în 25 iunie 2003 (tatăl său e din Ieud, mama din Slătioara) și a început practicarea acestui sport din… curiozitate, însoțindu-l pe verișorul ei mai mare la antrenamente, ca să nu rămână singură acasă (părinții ei au plecat în Franța, la muncă, în anul 2005, iar fetița a rămas la bunici).

 

În 2014, nu a mai vrut să stea departe de părinți, iar aceștia au dus-o în Franța. În 2017, legitimată la clubul CMASA (unde era antrenată de Hubert Gaillard), la prima sa participare în campionatul național de lupte libere al Franței a câștigat medalia de argint și titlul de vicecampioană a Franței. În 2018 a câștigat titlul de campioană a Franței. A câștigat peste 40 de medalii la competiții din Europa, peste 30 fiind aferente locului 1.

 

Face parte din echipa regională a Franței (<île de France>) și pentru ea urmează noi turnee internaționale, cantonamente, iar în martie 2019 campionatul Franței, unde își va apăra titlul de campioană națională de juniori.

 

2mnews

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ