DEZNODĂMÂNT PREVIZIBIL – Divizionara secundă CS Marta Baia Mare, eliminată din Cupa României de deținătoarea trofeului

0
240
CS Marta - foto Marian Blănaru

HANDBAL FEMININ. În 16-imile Cupei României la handbal feminin, divizionara secundă CS Marta Baia Mare a pierdut, pe teren propriu, cu deținătoarea trofeului, echipa de primă ligă CSM Bucureşti, în urma unui meci în care în prima repriză, când echipa bucureșteană a folosit mai mult jucătoare tinere din lot, a jucat de la egal la egal cu titrata sa adversară. CS Marta Baia Mare a avut în lot o singură senioară, toate celelalte jucătoare fiind junioare 1 și 2.

 

În partea a doua a meciului, CSM București a introdus și jucătoarele experimentate și s-a impus, previzibil, cu 32-18 (12-13). Pentru echipa condusă de Ioan și Ioana Marta au înscris Selena Demian (6 goluri), Bianca Loi și Nicol Eremici (câte 4 goluri), Alina Leș (2 goluri), Crina Asaftei și Andreea Mics (câte 1 gol) – printre remarcate și portarul băimărencelor, Flavia Matei (10 intervenții salvatoare). Meciurile din 16-imi se dispută în manşă unică, implicit CSM București s-a calificat în optimile competiției.

 

Celelalte meciuri din 16-imi sunt programate între 14-22 ianuarie (pe terenul primelor echipe): Spartac Bucureşti – Gloria Buzău, CSM Tg. Jiu – SCM Craiova, Dinamo Bucureşti – CSU Târgovişte, Danubius Călăraşi – CSM Slatina, CSM Galaţi – Rapid Bucureşti, CSM Roman – CSU Reşiţa, Ştiinţa Bacău – ACS Club, Neptun Constanţa – U. Cluj, ACS Crişul – Minaur Baia Mare, Dacia Mioveni – CSM Târgu Mureş, Dunărea Brăila – HC Zalău, Activ Ploieşti – AHCM Slobozia, Măgura Cisnădie – SCM Rm. Vâlcea, CSU Timişoara – Gloria Bistriţa. Meciul Ştiinţa Bucureşti – Corona Braşov nu se va mai juca, Știința București fiind calificată în optimi, după ce formaţia braşoveană a fost descalificată din competiţiile interne ca urmare a scandalului de dopaj din lot.

 

Optimile de finală sunt programate în 15 februarie, urmate de sferturi în 11 martie şi de Turneul Final Four, în 25-26 aprilie. În 2019, Cupa României a fost câştigată de formaţia CSM Bucureşti, 30-29 în finala cu SCM Râmnicu Vâlcea.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here