VREMEA – În Maramureș, în Pasul Prislop deja se împrăștie antiderapant: temperatura scade până la minime de 4 grade Celsius

0
684

PROGNOZĂ. În Maramureș au început deja primele ninsori, la început pe munte, în Rodnei, în zona Borșa, apoi și în zonele cu altitudini de peste 1.400 metri. În Pasul Prislop, cea mai înaltă trecătoarea din Carpații Orientali, drumarii au intervenit pe DN18 cu 4 utilaje și au împrăștiat 12,5 tone de material antiderapant, a precizat Instituția Prefectului Maramureș – Pasul Prislop face legătura dintre Depresiunea Maramureș și valea Bistriței Aurii (Moldova).

 

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie menționează în prognoza următoarelor două săptămâni, că vreme devine oscilantă, cu valori termice mai scăzute până în 24 septembrie – la munte, vremea fiind mult mai rece decât regimul termic normal al perioadei.

 

În Maramureș, până în 24 septembrie vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime curpinsă între 13 şi 16 grade Celsius, iar a minimelor între 4 şi 6 grade Celsius (în cursul nopților). În jurul datei de 25 septembrie, valorile termice vor creşte cu aproximativ 4 grade Celsius, iar apoi nu vor mai avea variaţii semnificative.

 

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată până în 22 septembrie, precum şi între 26 septembrie şi 2 octombrie. La altitudini în general de peste 1.600 de metri, trecător, se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

 

* Foto: @Instituția Prefectului Maramureș

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here