VORBE – Monitorizarea video în Baia Mare a ajuns la câteva mii de camere, însă… doar pe hârtie: acum, se aprobă altă investiție de 2 milioane de lei

0
1725

MONITORIZARE VIDEO. Cu o ciclicitate anuală, primarul Cătălin Cherecheș anunță creșterea siguranței în municipiul pe care îl controlează prin montarea a sute de camere video. Câteodată, chiar avansează termene. Sigur, niciodată respectate – uneori ajunge să spui că faci, pentru ca audiența să considere că deja ai făcut, deși nu faci și nici n-ai de gând să faci ceva.

 

Ce a zis până acum…

 

Serviciul de Monitorizare 2mnews a stocat următoarele declarații publice ale edilului Cherecheș:

 

31 ianuarie 2013: 45 de camere cu infraroșu montate la fostul combinat chimic, unde a cazat, temporar (o temporaritate care nu s-a sfârșit nici astăzi) o parte din romii din cartierul ilegal Craica, pentru monitorizarea 24 de ore din 24 a tot ceea ce se întâmplă în acea locaţie.

 

9 iunie 2015: administraţia locală va amplasa în oraş 690 de camere de supraveghere fixe şi mobile.

 

15 ianuarie 2016: 900 de camere video vor fi montate în Baia Mare în maximum doua luni și jumatate.

 

7 mai 2018: primarul Cherecheș anunță finalizarea Proiectului integral de monitorizare a municipiului Baia Mare, cu modul de identificare facială și a traseelor autoturismelor (n.mea, am râs, mult), și zice că “în decurs de două săptămâni se montează aproximativ 100 de camere video în zone cu potenţial infracţional și în zonele în care îşi desfăşoară activitatea copiii”. Apoi, tot în 2018, se completează numărul de camere video până la 500, iar în anul 2019 se completează până la 800 de camere video. Sigur, spasmul verbal continuă cu altă minciună (crezută de cei care n-au fost mai departe de Ciocotiș): cu alea 800 de camere video, „sistemul de monitorizare din Baia Mare ajunge la nivelul de calitate şi performanţă din Londra”.

 

Astăzi se mai aprobă un sistem de monitorizare

 

De ce v-am amintit de ce-a zis/promis, de-a lungul timpului, primarul Băii Mari despre sistemul de monitorizare video al orașului (sigur, unul inexistent, după cum observați, dar, zicea o vorbă populară, că “Și miniciuna-i vorbă!”)?

 

Pentru că acum (astăzi, 26 noiembrie 2019), forul deliberativ al orașului, aflat sub controlul deplin al primarului Cherecheș, aprobă un studiu de fezabilitate privind Viitor sigur – monitorizare video în municipiul Baia Mare. O să coste peste 2 milioane de lei (exact: 2.102.098,03 lei). Asta în condițiile în care în Baia Mare deja s-au montat și sunt funcționale (conform declarațiilor oficiale ale edilului, subliniate mai sus) câteva mii de camere video.

 

… deci, o veste bună, o să fim complet și complex monitorizați, spre siguranța noastră. Însă, îndrăznesc o subliniere, argumentată de ceea ce s-a întâmplat până acum: n-o să fim nicicum altcumva decât suntem acum. Pentru că, vorba aia populară deja citată: Și minciuna…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here