PROIECTE – Obiectivele pentru care Baia Mare încearcă să obţină finanţare în 2017

0
534
Baia Mare (sursa foto: zmbm.ro)

DEZVOLTARE. Conducerea executivă a administraţiei municipiului Baia Mare susţine că s-au depus foarte multe proiecte pentru obţinerea finanţări naţionale sau europene (şi se vor pregăti în continuare studii de fezabilitate şi proiecte tehnice – pentru a aduce un plus de punctaj în eligibilitatea respectivelor proiecte) şi că va fi cerut şi sprijinul parlamentarilor maramureşeni pentru obţinerea fondurilor necesare realizării acestora.

 

Printre aceste proiecte, a căror documentaţii deja au fost pregătite (sau urmează să fie) pentru înscrierea în „cursa” pentru obţinerea finanţării: izolarea termică a 40 de blocuri; reabilitarea a 26 de unităţi de învăţământ; anveloparea termică a Spitalului TBC; reabilitarea Teatrului Municipal; reabilitarea sediului SPAU; reabilitarea a 4 blocuri sociale (Grănicerilor nr. 116, Horea nr. 46 A, Luminişului nr. 13 şi 13 A).

 

De asemenea, sunt vizate: modernizarea sistemului de iluminat public; extinderea reţelei de troleibuze în cartierul Săsar şi achiziţia a 10 troleibuze; reabilitarea şi modernizarea străzilor din cartierele Firiza şi Ferneziu; realizarea reţelei de piste de biciclete; reabilitarea şi modernizarea pieţelor Libertăţii şi Păcii – cu străzile adiacente.

 

În plus, s-a depus documentaţia şi pentru reabilitarea clădirii Minerul (ceea ce ar presupune achiziţia acesteia, acum fiind proprietate privată, doar cinematograful este în proprietatea municipalităţii), a precizat primarul interimar al Băii Mari, Marinel Rob.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ