VICTORIE TRISTĂ – Fotbal Comuna Recea învinge la Cluj, dar merge la barajul de menținere în Liga a II-a cu Unirea Slobozia

0
663

FOTBAL – LIGA A II-A. Reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea, cu jucători neplătiți de 5 luni, au terminat merituos această ediție de campionat, învingând în deplsare, la U. Cluj, cu 2-3 (0-1), însă jocul rezultatelor (Ripensia Timișoara a câștigat în ultimul minut, cu 1-0, meciul cu Metaloglobus București) o trimit la barajul de menținere în a doua divizie valorică a fotbalului românesc.

 

Pe Cluj Arena, în ultima etapă a play-out-ului, Fotbal Comuna Recea avea o singură șansă să se mențină în Liga a II-a fără să treacă prin emoțiile meciului de baraj cu CSM Slatina (echipă clasată pe locul 5 în Grupa B): victorie cumulată cu un rezultat de egalitate la Timișoara, între Ripensia și Metaloglobus București. Spre cinstea lor, Recea a câștigat la Cluj, dar în min. 92 al meciului de la Timișoara, Ripensia a înscris și se menține în Liga a II-a.

 

La Cluj, antrenorul Florin Fabian a început partida cu următorul 11: Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Micaș (cpt.) Akhmatov – Mărieș, Balha, Bura – Batin. Vârful de atac al maramureșenilor l-a înlocuit din nou cu brio pe golgheterul ligii, Marius Coman, reușind să deschidă scorul (min. 12, din centrarea lui Balha) și să ducă Recea spre visare (la Timișoara, Ripensia era la egalitate, 0-0, cu Metaloglobus).

 

Este scorul cu care s-a intrat la vestiare, deși Cluj a avut oportunitatea de a egala în min. 20 din penalty (corect acordat în urma unui fault al lui Răileanu la Ribeiro, același jucător ratând, după un șut complet ratat și apărat de portarul maramureșean).

 

Repriza a doua începe însă cu o trezire a clujenilor, care în doar 12 minute înscriu de două ori (prin dubla lui Alexandru Pop: în min. 53, din careu, imparabil și în min. 57, printr-un șut puternic de la 26 de metri). Totuși, băieții lui Fabian nu cedează și întorc rezultatul, întâi Alexandru Mărieș, angajat de Micaș, marcând din 6 metri (min. 67), iar apoi Rassambek Akhmatov, cu capul din careu (min. 86). În acel moment, Recea era salvată de la baraj. Însă la ultima fază de joc de la Timișoara, Ripensia marchează prin Denis Gloda golul de 1-0, al victoriei și al evitării barajului.

 

În pofida deznodământului, fotbaliștii maramureșeni merită felicitări pentru rezultatele obținute în condițiile care li s-au oferit. Au scos maximum din ce s-a putut, însă nu totul a depins de ei. Despre meciul de baraj dintre Fotbal Comuna Recea și Unirea Slobozia, într-un articol marca 2mnews care va fi publicat duminică, 9 mai.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here