VICTORIE PENTRU CALIFICARE – Minaur s-a calificat lejer în sferturile Cupei României, după ce a zdrobit la Baia Mare CSM Vaslui

0
309

HANDBAL MASCULIN – CUPA ROMÂNIEI. Miercuri, 27 martie 2024, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru turul 2 (optimi) al Cupei României la handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 41-24 (20-8), partida cu CSM Vaslui. Meciul, arbitrat de cuplul băcăuan Adrian Avădani & Răzvan Popovici, a pornit cu gazdele în postura de favorite.

 

O reeditare în Cupa României a meciului disputat în urmă cu o lună în campionat, în care băimărenii s-au impus cu 28-23. De altfel, Minaur s-a impus în ultimele 5 meciuri directe, indiferent de locul de desfășurare a partidelor. Echipa din Vaslui nu trece printr-un sezon grozav, situându-se pe ultimul loc în Liga națională, cu doar 12 puncte acumulate în 20 de etape și cu mici șanse de a se salva de la retrogradare.

 

Oaspeții s-au calificat în primul tur al Cupei după o victorie lejeră în deplasare, cu 40-17, pe terenul echipei de Liga a II-a CSU Pitești (Minaur a avut liber în turul I, fiind calificată direct în turul II, din postură de finalistă a competiției în ediția precedentă). Doi jucători de la echipa de tineret trecuți pe foaia de joc a Minaurului, pivotul Barbul și centrul Racolța, care s-au adăugat celor 4 foarte tineri jucători din lotul băimărenilor (Erik Pop, Vlad Pop, Ardelean și Chiș). Ne place Sabou.

 

Doar 5 minute a durat studiul adversarului (2-2), după care Minaur a avut o serie de 7 goluri consecutive în 10 minute (Da Silva Mollino – 3, Nagy – 2, Cip și Vujovic), ducând scorul după prima jumătate a reprizei la un confortabil 9-2. S-a jucat atent în apărare (doar 13 șuturi pe poartă au avut oaspeții în primele 30 de minute), portarul Buzogany a fost bun (din nou), cu o rată de parade în prima repriză de 38,5% (a apărat 5 din cele 13 șuturi).

 

Cu 4 minute înaintea finalului reprizei, Minaur a atins borna de 10 goluri diferență, după reușita lui Kotrc, 16-6, dar băimărenii nu s-au oprit și primele 30 de minute au luat sfârșit cu scorul 20-8. Vasluienii mizează totul pe pivotul Alexandru Ionescu (4 goluri), devenind previzibili. Cinci jucători de la Minaur au procentaj de 100% reușite (adică tot ce au tras a fost gol): Da Silva Mollino (cel mai eficient în prima repriză), Botea, Kotrc, Cip și Nagy. E un antrenament bun pentru returul de sâmbătă din Austria, cu Bregenz.

 

În repriza a doua, situația de fapt fiind deja stabilită, s-a jucat doar pentru că meciul trebuia să se termine după 60 de minute. Antrenorul Sabou a introdus „mânjii” (dacă nu acum, atunci când?) și prima jumătate a reprizei s-a încheiat cu scorul 31-14. Au marcat toți jucătorii de câmp înscriși de Alexandru Sabou pe foaia de joc (mai puțin Fotache, utilizat în apărare și mai puțin timp). Final: 41-24.

 

Pentru Minaur au marcat: Vlad Pop (7 goluri), Erik Pop (6 goluri), Botea (5 goluri), Da Silva Mollino (4 goluri), Cip, Kotrc și Ardelean (câte 3 goluri), Nagy, Vujovic, Cumpănici și Barbul (câte 2 goluri), Racolța și Chiș (câte 1 gol). De la oaspeți s-au remarcat Oancea (8 goluri) și Ionescu (6 goluri).

 

În urma victoriei de la Baia Mare, Minaur s-a calificat în sferturile Cupei României, fază a competiției în care s-au mai calificat echipele CSM Focșani, CSM Bacău, Dinamo București, Steaua București, CSM Constanța (deținătoarea trofeului), HC Buzău și CSM București.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here