VICTORIE CÂT UN TITLU DE VICECAMPIOANĂ – Minaur Baia Mare, vicecampioană națională, după un meci fabulos cu Steaua București

0
730

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL. Miercuri, 18 mai 2022, în Sala Radu Voina din Sighișoara, în meci contând pentru ultima etapă (a 26-a) a Ligii naționale de handbal masculin, CSA Steaua București (locul 4 înaintea etapei) a pierdut, cu 27-29 (11-15), partida cu CS Minaur Baia Mare (locul 2 înaintea etapei). Meciul, arbitrat de cuplul Lászlo Gál (Odorheiu Secuiesc) & Alexandru Constantin (București), a fost cel mai important al campionatului pentru băimăreni, aceștia fiind departajați de 2 puncte de gazde (Minaur 58 puncte, Steaua 56 puncte).

 

Un meci foarte important și prin prisma faptului că putea clasa echipa Minaur în această ediție de campionat fie pe locul 2, fie pe 3, fie pe 4, în funcție de rezultat, cumulat cu rezultatele etapei. O victorie, așadar, asigura Minaurului titlu de vicecampioană națională, însă acest titlu mai era râvnit și de Dobrogea Sud (57 de puncte înaintea etapei), constănțenii având meci la Timișoara și fiind clasați la 1 punct în spatele băimărenilor, și de Steaua, care în urma unei victorii, cumulate cu un eșec al constănțenilor la Timișoara, ar fi terminat pe 2.

 

Steaua pornea din postura de favorită, în contextul tradiției (a câștigat ultimele 3 meciuri disputate cu Minaur, din care ultimele două chiar la Baia Mare, în 2021) și al locației meciului, chiar dacă bucureștenii își dispută meciurile pe teren propriu la Sighișoara (mureșenii i-au adoptat însă cu multă generozitate, în lipsa unei formații locale în prima ligă).

 

Cum s-a scris istoria

 

Meciul a început însă, contrar tuturor așteptărilor, cu echipa băimăreană aruncându-se ca un tăvălug asupra jumătății adverse. Steliștii au acuzat din plin șocul startului de meci, reușind să înscrie primul lor gol de-abia în minutul 10, când tabela arăta deja un neverosimil 1-6. O contribuție importantă la această stare de fapt având-o și intervențiile inspirate ale portarului Buzogany. Pe fondul unei evoluții solide din partea minerilor, diferența de scor s-a mărit apoi la nu mai puțin de șapte goluri în minutul 28, când tabela arăta 15-8 în favoarea băimărenilor. Din acest moment, însă, Steaua a dat semnele unei reveniri și a reușit să înscrie de trei ori consecutiv, încheind prima parte cu un dezvantaj de numai 4 goluri: 11-15.

 

A doua repriză a început la fel cum se terminase prima, cu steliștii în prim plan, care au profitat și de faptul că Minaur a început repriza în inferioritate, Buguleț fiind eliminat la ultima fază a primei părți. Cu un Krsto Milosevic în zi de grație (13 goluri din 17 aruncări în acest meci!), bucureștenii s-au apropiat la numai două goluri, 14-16, în minutul 32.

 

Ajuns în minutul 41, meciul fost întrerupt apoi vreme de minute bune, când după un incident nefericit, Mihalcea a fost accidentat grav, neintenționat, de Căbuț (dezechilibrat în săritură, Căbuț l-a lovit cu piciorul în plină figură pe stelist, acesta lovindu-se la cap în cădere și pierzându-și cunoștința. Medicii i-au acordat primul ajutor pe teren, apoi jucătorul bucureștean a fost dus cu ambulanța la spital). Mai greu de înțeles a fost decizia arbitrilor de a-l elimina (cartonaș roșu direct!) pe jucătorul băimărean, acesta neavând absolut nicio vină în acest incident – practic, accidentarea a survenit după o lovitură absolut involuntară, Căbuț nemaiputând să-și controleze plonjonul, în urma unei împingeri pe 9 metri din partea unui apărător bucureștean.

 

Din acest moment, jocul s-a cam rupt, iar steliștii au reușit să egaleze la 22, în minutul 49, pe fondul dezorientării oaspeților, rămași fără unul dintre cei mai buni jucători. Un minut mai târziu, Steaua a preluat conducerea, iar meciul părea să se îndrepte spre un deznodământ nefericit pentru Minaur. Pe final însă, profitând și de o dublă eliminare la echipa gazdă, băimărenii își revin din pumni și trec în avantaj, 25-24 în minutul 57. Avantaj pe care nu l-au mai cedat până la final, meciul încheindu-se cu victoria băimărenilor, care au avut un final în forță: 27-29 (11-15). Minaur încheie astfel sezonul pe locul 2, vicecampioană a României, și așteaptă plină de speranță finala EHF European Cup.

 

Foto: @FB CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here