VICTORIE, DIN NOU – Campioana en-titre Știința Baia Mare a învins SCM Timișoara, în a doua etapă a ligii naționale

0
318

RUGBY. Vineri, 1 mai 2021, în a doua etapă a noii ediții a SuperLigii de Rugby, într-un meci devansat de FRR pentru Sărbătoarea Învierii, campioana en-titre CSM Știința Baia Mare a învins pe teren propriu SCM Timișoara cu 29-24 (22-0), după o primă repriză entuziasmantă și o a doua dezamăgitoare. Pe ansamblu, însă, a fost bine pentru campioni, care au obținut victoria cu una dintre puținele pretendente la titlu.

 

Antrenorul Eugen Apjok a trimis în teren următorul 15: Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, Jason Tomane, David Feliuai, Sikuea Taliauli, Taniela Rawaqa, Helarius Kisting, Constantin Pristaviță, Ovidiu Cojocaru, Domițian Mureșan, Florian Roșu, Marius Dănilă (cpt.), Dumani Mtya, Olivier Immelman, Beka Bitsadze.

 

Prima repriză a fost la discreția gazdelor, băimărenii marcând două eseuri (min. 4 și 40, prin același Jason Tomane – primul eseu la centru, transformat de Kisting și al doilea pe aripa dreaptă, transformarea fiind ratată de Rawaqa), o lovitură de pedeapsă (min. 23, Rawaqa, de la circa 35 de metri lateral) și au beneficiat de un eseu de penalitate (în min. 34), intrând la vestiare cu un avantaj de 22 de puncte și o apărare nepenetrată (22-0).

 

Bănățenii au replicat în a doua repriză, echilibrând scorul după două eseuri (min. 51, prin Shennan, eseu transformat de Jipa și min. 61., prin Mureșan, eseu transformat de Vlaicu, același jucător reducând diferența în min. 68, din lovitură de pedeapsă de la 25 de metri). La 22-17, namibianul „TC” Kisting culcă balonul între buturi, iar Rawaqa transformă și duce scorul la 29-17. Era minutul 77 și soarta partidei era scrisă, în pofida eseului de penalizare reușit de bănățeni în ultimul minut de joc.

 

CSM Știința Baia Mare – SCM Timișoara: 29-24 (22-0), au marcat Jason Tomane (2 eseuri), Helarius Kisting (1 eseu, 1 transformare), 1 eseu de penalizare, Taniela Rawaqa (1 transformare, 1 lovitură de pedeapsă) / Stephen Shennan (1 eseu), Lucian Mureșan (1 eseu), 1 eseu de penalizare, Gabriel Jipa (1 transformare), Florin Vlaicu (1 transformare, 1 lovitură de pedeapsă). Pentru băimăreni, în campionat urmează meciul de la București cu Steaua.

 

* Foto: @ SCM Timișoara & CSM Știința Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here