VERDICT FINAL – Înalte surse MAI: aviz negativ pentru Remus Lucian Timiș, propunerea PMP pentru funcția de prefect de Maramureș

0
1418
Remus Lucian Timiș

SE CAUTĂ PREFECT. Remus Lucian Timiș nu va fi prefect de Maramureș, informația fiind confirmată din multiple surse politice, administrative, guvernamentale, dar în special din MAI. Deși PMP Maramureș susțina și aseară că încă propunerea este “în analiză” – ceea ce înseamnă că nu s-a dat un verdict final din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instituția guvernamentală care are în subordine și instituțiile prefecților din România -, 2mnews a aflat că deja s-a comunicat pe canale neoficiale că tânărul Timiș (33 de ani) nu a primit avizele obligatorii funcției și că s-a acordat deja avizul negativ. Adică nu mai e cale de întoarcere a deciziei.

 

Informația care se va oficializa luni, 16 decembrie, a fost comunicată de MAI încă de vineri unor decidenți politico-administrativi pentru ca PMP Maramureș să pregătească o nouă propunere pentru funcția de prefect. Motivul acordării avizului negativ pentru Timiș constă în neîndeplinirea cerinței privind vechimea în specialitatea absolvită.

 

Timiș este absolvent de Drept și pentru a putea fi prefect, trebuia să aibă conform vechii legislații (Legea nr. 340/2004, aborgată în iulie 2019) 5 ani lucrați ca jurist. Conform noului Cod administrativ, intrat în vigoare în iulie 2019, această cerință a fost majorată la 7 ani, ori Timiș nu îndeplinește cerința.

 

Pemepiștii maramureșeni consultați de 2mnews susțin că decizia a rămas în pronunțare, pentru că legea poate fi interpretată și în favoarea lui Timiș, care ar îndeplini cerința (cumulând anii în care a lucrat ca jurist la Camera Deputaților cu cei în care ar fi lucrat la firma sa, dar la care nu a fost angajat ca jurist), avizul negativ a fost deja emis de conducerea MAI.

 

Deși nu vor să ia în calcul un eșec în privința numirii lui Timiș în funcția de prefect, persoane din conducerea filialei județene susțin că în cea mai pesimistă variantă (adică dacă propunerea lor primește aviz negativ), se ia în calcul să nu mai facă o altă propunere și să ceară, la schimb cu postul de prefect, un post de secretar de stat – variantă hilară, în condițiile în care aceste posturi s-au cam “terminat”, mai ales că în Guvernul Orban au fost reduse la jumătate față de câte erau în Guvernul Dăncilă (de la peste 130 la peste 60).

 

Așa că unica variantă fezabilă pentru PMP Maramureș este să găsească un alt membru de partid care să îndeplinească condițiile legale pentru funcția de prefect. Timiș a fost deja respins.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here