INVESTIȚIE – Sistemul de iluminat din Baia Mare, modernizat cu 2,2 milioane de euro: 85% din sumă provine din fonduri europene nerambursabile

1
1460

FONDURI EUROPENE. Administrația publică locală din Baia Mare a câştigat un proiect european de finanțare prin care sistemul de iluminat public din municipiul reședință de județ va fi modernizat și administrat printr-un sistem de telegestiune. Valoarea totală a proiectului este 10,5 milioane de lei (exact: 10.501.721,07 lei – echivalentul a peste 2,2 milioane de euro), 85% fiind finanțare europeană nerambursabilă (exact: 8.926.462,91 lei – echivalentul a aproape 1,9 milioane de euro).

 

Proiectul, al cărui contract de finanțare a fost semnat la jumătatea acestei luni, presupune înlocuirea a 2.807 corpuri de iluminat stradal cu tehnologie LED (lămpi cu eficiență energetică ridicată, fapt care va reduce consumul de energie electrică și emisiile de gaze cu efect de seră).

 

De asemenea, noul sistem de iluminat public din Baia Mare va fi gestionat printr-un sistem de telegestiune care va asigura monitorizarea/controlul celor 2.807 corpuri de iluminat. Proiectul trebuie implementat până în 31 iulie 2021.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Stimatilor,pe strada Florilor exista un stilp de iluminat in dreptul scarii b a blocului 1,la inceputul aleei spre str.B.Buc.care luni de zile nu a ars becul.acum 2 saptamini s-a pus bec nou,care a luminat o saptamina,dupa care s-a stins din nou,acum noaptea str.Florilor este in bezna,va rugam frumos sa reparati acest defect.Multumiri anticipate, mai multi locuitori din str.Florilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here