UN NOU SCOR-FLUVIU – Campioana Știința Baia Mare s-a impus din nou categoric, la Iași, după ce a marcat 13 eseuri

0
510

RUGBY – LIGA I. Vineri, 29 septembrie 2023, pe Stadionul Tepro din Iași, în meci contând pentru etapa a 7-a din Faza a II-a a Grupei A a Ligii I la rugby, Politehnica Iași a pierdut, cu 3-85 (0-42), partida cu CSM Știința Baia Mare. Meciul a opus echipele clasate în grupă, înaintea etapei, pe locurile 2 (Iași) și 1 (Baia Mare).

 

Așa cum am precizat (și o vom face în continuare) diferența semnificativă de valoare a celor 4 echipe din Liga I (Știința Baia Mare, Steaua, Dinamo și Timișoara) față de restul face ca prima divizie valorică a țării să devină scenă a unor confruntări extrem de inegale. Nici meciul de astăzi al campioanei Știința Baia Mare nu a ieșit din tipar, punându-se doar problema scorului cu care băimărenii se vor impune. Totuși, amuzantă (deși reală) remarca oficială dinaintea meciului a clubului ieșean, care, plin decu mândrie anunța că „va fi derby-ul Grupei A din faza a II-a a Ligii Naționale, primele două clasate confruntându-se în contul etapei a II-a a returului”.

 

Reală, dar amuzantă în contextul în care derby-urile la rugby nu se încheie cu diferențe de 60-80 de puncte. Antrenorul Paul Rusu (CSM Știința Baia Mare – care îl substituie pe principalul Apjok, selecționer al echipei naționale aflate la Cupa Mondială) a început partida în formula: Scott, Papidze, Dugladze, Dardzulidze, Grădinaru, Schutz, Dico, Alexe (cpt.), Bocăneț, Harasim, Onț, Atunaisa, Fakaosilea, Lămboiu, Mahlo. Rezerve: Trollip, Zubashvili, Grămadă, Ailincăi, Apostol, Țiglă, Hîncu, Dănilă. Greutatea grămezilor: 785 kg (Iași) vs. 830 kg (Baia Mare).

 

Meciul, fără istoric. Băimărenii s-au impus cu 3-85, după ce au înscris 13 eseuri (din care 10 transformate) – rugbiștii-gazdă, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu și Mihai Stuparu, au punctat dintr-o lovitură de pedeapsă.

 

Pentru Știința Baia Mare au punctat: Lămboiu – (2 eseuri și o transformare), Mahlo și Onț (câte 2 eseuri – aripa Onț a fost declarat Omul meciului), Harasim (1 eseu și 7 transformări), Faka’osilea (1 eseu și 2 transformări), Atunaisa, Hîncu, Țiglă, Trollip și Apostol (câte 1 eseu).

 

Duminică, băimărenii, care domină Grupa A a fazei a II-a, vor disputa un nou meci în deplasare, în devans (contând pentru etapa a 9-a), cu RC Bârlad (locul 4 în grupă).

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here