UN NOU CONSILIER JUDEȚEAN – PNL Maramureș o înlocuiește pe demisionara Anca Hendea cu Vasile Alb din Șomcuta Mare

0
1527
Vasile Alb și Anca Hendea

ÎNLOCUITOR. Rămași în Consiliul Județean Maramureș în echipă restrânsă, cu doar 12 consilieri județeni față de 13 cât a stabilit rezultatul alegerilor locale din 2020, PNL Maramureș trebuie să-și stabilească substituentul lui Anca Minodora Costin-Hendea, fosta șefă a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), demisionară pe motiv de incompatibilitate cu noua funcție – Costin-Hendea (nevoită să elibereze postul de conducere din IȘJ Maramureș, pentru că la negocierile politice ale partidelor din coaliția de guvernământ acesta a revenit PSD) a fost numită secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

 

Cel care o va înlocui pe Costin-Hendea în funcția de consilier județean (demisionară în această lună) este Vasile Dorinel Alb (53 de ani), aflat pe locul 19 pe lista PNL la alegerile locale din 2020. Alb este cel de-al 6-lea supleant pe lista PNL și este precedat pe această listă de Anișoara Iulia Mihali (fost consilier județean în mandatul precedent), dar aceasta nu poate accede în forul deliberativ al județului, ea fiind director executiv al Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Maramureș, funcție incompatibilă cu calitatea de ales județean.

 

Vasile Dorinel Alb este fostul primar PDL (2008-2012) și fost consilier local în Șomcuta Mare (învins în 2012 de liberalul Florin Vasile Talpoș, a candidat în 2016 din partea PMP, însă a fost învins de pesedistul Gheorghe Buda, cel care este la al doilea mandat de primar în Șomcuta Mare). El va fi la primul mandat de consilier județean.

 

După desemnarea lui Alb în funcția de consilier județean, liberalii maramureșeni vor mai avea în echipa politică din CJ Maramureș doar 9 din cei 13 titulari aleși în urma votului din 2020, ceilalți 4 (Ioan Bude, Dorin Lucaci, Ioan Muntean și Vasile Alb) fiind de pe lista supleanților (o listă îndestulătoare pentru acest mandat, pentru că cuprins 29 de persoane, maximum admis, conform legii).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here