ULTIMUL MECI AL ANULUI – Explorări Baia Mare a dat o replică meritorie campioanei en titre Arcadia Galați

0
91

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sâmbătă, 23 decembrie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 11-a a Ligii I (Divizia A1) la volei masculin: Știința Explorări Baia Mare a pierdut, cu 1-3 (22-25, 16-25, 25-19, 20-25), partida cu Arcadia Galați. Meciul, arbitrat de cuplul Paul Szabo-Alexi din Oradea (principal) și Marius Șanta din Cluj-Napoca (secund), a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 8 (Explorări) și 2 (Arcadia).

 

Meciul care închide anul 2023 și turul sezonului regular, disputat între echipa băimăreană și campionii en titre (titlu pe care îl câștigă de 5 ani consecutiv), se putea sfârși doar printr-o minune altfel decât cotele bookmakerilor, gălățenii, care joacă în grupele Ligii Campionilor (joi au disputat cel mai recent meci, în deplasare, cu echipa belgiană Greenyard Maaseik, care s-a impus cu 3-1), pornind din postura de favoriți cerți. Ultima confruntare directă câștigată de Explorări datează din 2017 (când Arcadia a terminat pe locul 3), când au învins la Baia Mare cu 3-1.

 

Gălățenii, o veritabilă multinațională, cu internaționali din Brazilia, Finlanda, Slovenia, Polonia, Ungaria și Iran, dar și cu 3 foști sportivi de la Explorări în lot (Talpă, Butnaru și Aldea), s-au impus în primul set cu dificultate, după 27 de minute (a fost cel mai lung set): 22-25. Setul secund a avut un denodământ în oglindă, gălățenii câștigând cel mai clar (la 16), dar în pofida aparențelor nu și mai rapid (a durat 25 de minute, cu schimburi îndelung disputate).

 

Setul 3 a însemnat o reușită de orgoliu a băimărenilor, gazdele impunându-se în cel mai scut set (24 de minute), cu 25-19. Și ultimul set a fost unul disputat în prima parte, încheiat totuși cu un avantaj de 4 puncte în favoarea campioanei (13-9), gălățenii impunându-se cu 25-20 în setul care a consemnat victoria scontată a oaspeților. Meciul a durat o oră și 42 de minute de joc efectiv.

 

Pentru Explorări au punctat: Ramirez Pita (23 puncte), Cheagă (12 puncte),  Da Silva Santos (10 puncte), Silvășan-Pașca (6 puncte), Catrina și David (câte 3 puncte). De la oaspeți s-au remarcat finalandezul Nikula (19 puncte), brazilianul Hamacher (10 puncte), Băla și Aldea (câte 9 puncte).

 

În pofida aparențelor, meciul a fost unul echilibrat, oaspeții impunându-se în special datorită blocajului mai bun și al erorilor mai puține. Iată ce indică statistica principalilor indicatori tehnici (Explorări vs. Arcadia): atacuri decisive 42-38, servicii decisive (ași) 6-8, blocaje decisive 9-13, puncte pe greșeala adversarului 26-35.

 

În urma înfrângerii, Explorări coboară un loc în clasament și încheie anul și turul sezonului regular pe locul 9, cu 12 puncte obținute din 4 victorii și 7 înfrângeri. Campionatul se întrerupe până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, când Explorări va juca la Baia Mare, cu Dinamo București, echipă clasată pe locul 3.

 

* Foto: @Explorări Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here