CRONICĂ DE MECI – Fotbal Comuna Recea pierde la Constanța în al patrulea meci al grupei pentru evitarea retrogradării

0
455

FOTBAL – LIGA A II-A. Reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a, a jucat sâmbătă, 17 aprilie, în etapa a 4-a a Grupei A de play-out (pentru evitarea retrogradării/menținerea în al doilea eșalon valoric), în deplasare, cu Farul Constanța, un meci din care a ieșit învinsă: 3-1 (2-0).

 

Farul, pe locul 3 în grupă, cu 33 de puncte, pornea favorită, dar antrenorul Ianis Zicu declara înaintea meciului că îi așteaptă o partidă dificilă, în contextul formei bune traversată de maramureșeni (locul 4 în grupă), care au înscris 9 goluri în primele 3 partide din play-out – în sezonul regular, meciul, desfășurat tot la Constanța, s-a încheiat cu o victorie la limită a gazdelor, 3-2.

 

Antrenorul Florin Fabian a început meciul în formula: Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Jucan, Brata, Micaș (cpt.), Fica – Mărieș – Coman. Timp bun de fotbal la Constanța, teren de Liga a II-a, cu zone decopertate de iarbă (dar mai bun decât cel de la Recea), un meci început bine de maramureșeni, cu ritm și echilibru în joc, dar acest echilibru a fost rupt în minutul 30, când centrarea fundașului Panait, pe jos, a fost reluată în poartă de Antonio Cruceru, nemarcat la bara a doua, care a înscris din careu.

 

Până la pauză, hadicapul pe tabela de marcaj s-a majorat, tot în urma unei centrări de pe partea stângă (a lui Damașcan), autorul (auto)golului fiind un maramureșean, fundașul Rareș Ispas, care a înscris frumos, din plonjon, cu capul, însă în propria poartă, iar constănțenii au intrat la vestiare cu 2-0.

 

La pauză, pentru că maramureșenii nu mai avea nimic de pierdut, pentru un plus ofensiv, Fabian îl introduce pe teren pe Alin Văsălie (în locul lui Jucan), însă cei care au prima ocazie importantă de gol sunt tot constănțenii, prin Banyoi, cel care în sezonul regular a marcat două goluri în poarta echipei din Recea, dar de această dată Răilean a respins, așa cum a făcut-o și un minut mai târziu la loviturile de cap ale lui Damașcan și Mihai.

 

Maramureșenii se trezesc din letargia cu care au ieșit de la vestiare și semnalul este dat de Mărieș, care îl pe Dur-Bozoancă de la 25 de metri, dar mingea trece peste transversală. La scurt timp, însă, maramureșenii mai au un handicap, pe lângă cele două goluri: golgheterul Marius Coman se accidentează și este înlocuit de Paul Batin.

 

Cei din Recea continuă ofensiva, în tentativa de a reveni în joc, prin Brata (vole din 10 metri pe lângă poartă – min. 56) și Micaș (min. 64, șut respins de portarul constănțenilor), perseverență concretizată în min. 65, când Batin reia din 6 metri o centrare, Dur-Bozoancă nu poate reține, iar Bryan Mendoza, reia în poartă pentru 2-1. Speranțele reaprinse pentru un rezultat pozitiv al maramureșenilor se năruie în min. 83, când constănțenii înscriu al treilea gol, prin Ilie Damașcan, din 7 metri, dintr-o pasă excelentă a lui Cruceru.

 

Farul Constanța – Fotbal Comuna Recea: 3-1 (2-0), au marcat Antonio Cruceru (min. 30), Rareș Ispas (min. 35, autogol), / Bryan Mendoza (min. 65). În etapa a 5-a, Fotbal Comuna Recea stă (nu joacă), iar următorul meci al maramureșenilor în Grupa A play-out este în 30 aprilie, de la ora 11, pe teren propriu, cu CSM Slatina (echipă aproape retrogradată).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here