DECIZIE – Auchan, investiție în 2024 în hipermarketul Aushopping Baia Mare

1
2952

INVESTIȚIE – ENERGIE VERDE. În 2024, Auchan Retail România va investi în dotarea Aushopping Baia Mare (hipermarket localizat pe Bulevardul Regele Mihai I nr. 144) cu panouri fotovoltaice menite să producă parțial energia electrică necesară funcționării centrului comercial.

 

Proiectul va fi implementat de Auchan Renewable Energy – firmă înființată în acest an, care, pe lângă cumpărarea și furnizarea de energie către locațiile Auchan, are ca obiectiv și dezvoltarea de proiecte de creștere a eficienței energetice (panouri fotovoltaice, stații de încărcat mașini electrice) – în parteneriat cu firma franceză Helexia (subsidiară a Voltalia și specializată în performanța energetică a clădirilor și în producția de energie fotovoltaică la fața locului – acoperișuri și carporturi solare).

 

Cristian Drăghici, directorul Auchan Renewable Energy, a precizat că, după ce în acest an s-au montat panouri fotovoltaice în 4 hipermarketuri Auchan (Auchan Coresi din Brașov, Brașov Vest, Cluj Iris și Auchan Oradea), până la sfârșitul anului 2024 se va finaliza instalarea în alte 16 centre comerciale, printre care și în cel din Baia Mare, ,,ceea ce va conduce la o producție totală aproximativă de 10,4 GWh pe an și vor acoperi circa 20% din consumul total al magazinelor.”

 

Auchan România, subsidiară retailerului multinational francez controlat de familia Mulliez, are în portofoliu peste 440 de magazine (33 de hipermarketuri, 7 supermarketuri și 404 magazine de ultra-proximitate MyAuchan) și a închis anul trecut cu o cifră de afaceri de 6,93 miliarde de lei și un profit net de peste 100 de milioane de lei, realizat cu 7.334 angajați, dar și cu datorii de 1,8 miliarde de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here