TRANZACȚIE – Christian Tour a cumpărat 51% din firma maramureșeană Sfara Tour, fondată de Diana Iluț, care păstrează 49% și poziția de administrator

3
5014
Cristian Pandel, Diana Iluț

AFACERI – TURISM – MARAMUREȘ. Christian Tour Holding SA, care deține cel mai mare operator de chartere de pe piața turismului românesc, companie controlată de Ion Cristian Pandel (47 de ani), a preluat 51% din părțile sociale ale firmei Sfara Tours Baia Mare SRL, care deține compania de turism Sfara Tours din Baia Mare, fondată în urmă cu 21 de ani de băimăreanca Diana Iluț (46 de ani), vicepreședinte a Patronatului Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

 

Sigur, a fost o decizie dificilă, dar necesară, pentru că Sfara Tours a ajuns la un anumit stadiu și pentru a se dezvolta la următorul prag am considerat că am nevoie de un partener puternic din industrie. Mi-am dorit un antreprenor român de top, am avut discuții cu mai mulți operatori și cred că am luat cea mai bună decizie, Christian Tour fiind un holding respectat în domeniu, care deține mai multe societăți care activează în turism și domenii conexe acestuia, colaborează cu importante companii aeriene și lanțuri hoteliere…
Am făcut acest pas convinsă că putem să ne ajutăm reciproc și să dezvoltăm cele două concepte. Prin această tranzacție eu am rămas administratorul firmei, practic în această privință și a organigramei nu se schimbă nimic. În plus voi face parte din board-ul holdingului. Este un proiect mare, pe care-l demarăm împreună, vrem să dezvoltăm și turismul în Maramureș, iar Christian Tour are propria flotă de autocare, vrem să extindem serviciul de ticketing – o să mai angajăm persoane în acest sens – și ne-am propus să extindem compania Sfara Tours, în acest an, și în județe din vecinătatea Maramureșului, a declarat, pentru 2mnews, Diana Iluț, fondatoarea companiei Sfara Tours.

Tranzacția, înregistrată la 15 mai 2023, prevede și învestirea Dianei Iluț ca administrator, cu un mandat pe o perioada de 5 ani (până la 15 mai 2028).

 

Bucureșteanul Cristian Pandel controlează Christian Tour Holding SA (unde deține 80% din acțiuni) – îl are ca asociat minoritar pe Marius Gabriel Pandel (37 de ani), 20% – însă această firmă, creată în 2020, nu desfășoară decât activități economice de administrare a acțiunilor proprietarilor grupului. În fapt, firma prin care Pandel operează afacerile din turism este Christian ’76 Tour SRL, deținut de Pandel prin două firme ale sale, Christian Tour Holding SA (99%) și Oxford Investment Alliance SRL (1%), și pe care îl administrează printr-o altă firmă pe care o deține, IBB Travel Consulting & Management SRL.

 

În 2022, Christian ’76 Tour SRL, firma condusă de Cristian Pandel, a raportat o cifră de afaceri de 425,78 milioane de lei și un profit net de aproape 9 milioane de lei realizat cu 161 de angajați din cele 35 de sedii secundare localizate în 16 județe. Sfara Tours, care deține în Maramureș 4 birouri operaționale (3 în Baia Mare și 1 în Sighetu Marmației), dar se pregătește să redeschidă și biroul din Auchan Baia Mare, a raportat în anul 2022 afaceri de 2,4 milioane lei și un profit de 2,3 milioane lei realizat cu 18 angajați.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Am explicat de atâtea ori acest aspect încât încă o dată nici nu mai contează. Dacă aveți o firmă și un contabil măcar mediocru o să poată să vă explice în termeni tehnici, eu o fac simplificat: se poate, legal (de exemplu, prin aport de capital, prin curs valutar favorabil ș.a.m.d.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here