TRANSFERURI/ÎMPRUMUTURI – Minaur Baia Mare se pregătește de finalul unui alt campionat în care vrea să promoveze în Liga a II-a cu 6 jucători nou-veniți

1
1002

MINAUR BAIA MARE. Echipa de fotbal Minaur Baia Mare, locul 2 în Seria a 10-a a Ligii a III-a, s-a reunit în 17 ianuarie 2022, începând pregătirea pentru ultimele meciuri din sezonul regulat. Băimărenii sunt calificați matematic în play-off, prima etapă în drumul spre promovarea în Liga a II-a, obiectiv care în ultimii trei ani consecutivi a fost ratat pe ultimii metri.

 

Pregătirea finalului de campionat 2021-2022 se va sfârși cu 5 meciuri amicale: în 4 februarie cu Sănătatea Cluj, în 9 februarie cu echipa a doua a CFR Cluj, în 16 februarie cu U. Cluj (Liga II-a), în 26 februarie cu Sportul Șimleu Silvaniei și în 5 martie cu Progresul Șomcuta Mare. Toate partidele sunt programate în deplasare, echipele alese fiind (cu excepția U Cluj) din Seria 10-a în care activează Minaur.

 

În afara jucătorilor plecați (condițiile financiare reale de la clubul Primăriei Baia Mare nu sunt cele mai optimiste), au fost aduși 6 noi jucători, de regulă împrumutați de CFR Cluj din cei aduși și nefolosiți (cel mai probabil pe filiera băimăreanului Cristi Balaj), sau care n-au mai prins lotul divizionarei secunde Dacia Unirea Brăila. Iată-i pe cei 6 nou-veniți:

 

Ricky Hans Gneba (20 de ani, mijlocaș central), în foto – este născut în Coasta de Fildeș. A fost format la West Africa Football Academy Sporting Club și a jucat ultimele 3 sezoane la Africa Sport d’Abidjan (a fost căpitanul echipei care este liderul campionatului ivorian), iar apoi a fost transferat la CFR Cluj care l-a împrumutat la Minaur Baia Mare (până în vară). Vârsta sa, în contradicție cu înfățișarea, poate fi explicată prin faptul că, de fapt, jucătorul, pe numele său complet Richard Hans Wilfried G’néba, s-ar fi născut la 30 aprilie 1998 (implicit ar avea 23 de ani), așa cum menționează site-ul francez football-talents, precum și site-ul 228foot.tg, sau site- globalsportsarchive.com – deși nu contează foarte mult dacă are 20 de ani (câți zice el și clubul băimărean) sau 23 de ani (câți are de fapt), am făcut precizarea doar pentru respectarea adevărului.

 

Jhon Mondragón (27 de ani, fundaș central) – este născut în Tuluá (Columbia), are și cetățenie spaniolă. Ultima dată a evoluat pentru FC Buzău. Are 14 partide jucate în Liga 2 (și 3 în Cupa României). A jucat pentru CA Osasuna Promesas (liga a 4-a Spania), Puebla FC (liga 1 Mexic), Leones FC (liga 2 Columbia), Sport Boys Association (liga 1 Peru), Petrolul Ploiești (liga 2 România), FC Buzău (liga 2 România).

 

David Duţu (21 de ani, portar) – este născut în București (format la Rapid București). Ultima dată a jucat pentru Dacia Unirea Brăila (nu a fost folosit, a fost rezervă în câteva meciuri – ultima partidă oficială în Liga a 2-a a jucat-o în octombrie 2020, când juca la Turris Turnu Măgurele). A jucat pentru Rapid București, SC popești Leordeni, AFC Turris Oltul Turnu Măgurele, Onisilos Sotira (Cipru), Dacia Unirea Brăila. A evoluat 18 partide în Liga 2.

 

Gondiu Gheorghe (19 ani, atacant central) – este născut la Chișinău (Republica Moldova). A jucat pentru Real Succes (club de juniori din Chișinău). A fost transferat de CFR Cluj care l-a împrumutat până la final de iunie 2022 la Minaur Baia Mare. A fost folosit de CFR Cluj doar o repriză, în meciul din Cupa României cu U. Craiova (în 23 septembrie 2021, câștigat de clujeni cu 1-0).

 

Raphael Andrei Stănescu (28 de ani, mijlocaș central) – este născut în Germania, la Ühlingen-Birkendorf. Ultima dată a jucat pentru Dacia Unirea Brăila, în Liga 2 (a fost folosit în 16 partide anul trecut). Are 23 de meciuri în Liga 1 (adunate când a evoluat pentru Dinamo și FC Brașov) și 90 de meciuri în Liga 2. A jucat pentru Dinamo București, Corona Brașov, F. Swinoujscie (Polonia), Chiajna II, Oțelul Galați, AFC Turris, FC Voluntari II, Farul Constanța, Daco-Getica, CSM Resița, Axiopolis Cernavodă, Dacia Braila

 

Patrick Mihai Petre (24 de ani, mijlocaș dreapta) – este fiul fostului căpitan dinamovist, Florentin Petre. Ultima dată a jucat pentru Dacia Unirea Brăila, în Liga 2 (a fost folosit în 8 partide anul trecut). Are 54 de meciuri în Liga 1 (adunate când a evoluat la Dinamo, Sepsi și Poli. Iași) și 16 partide în Liga 2. A jucat pentru Dinamo București, Sepsi OSK, Poli Iași, Farul Constanța și Dacia Unirea Brăila.

 

Andrei TUDORAN, Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here