TRANSFER – Vicepreședintele CJ Maramureș, “Johnny” Moldovan (PMP) și-a înlocuit un consilier personal: în locul Mariei Rednic, Romeo Dobocan

2
4129
Maria Rednic, George Moldovan, Romeo Dobocan

CONSILIERE PERSONALĂ. Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, pemepistul George “Johnny” Moldovan, și-a înlocuit unul dintre cei doi consilieri personali la care are dreptul în urma modificărilor din iulie 2019 a Codului Administrativ (atunci, pesediștii au executat o lucrare de vacanță, în stilul propriu, și au oferit această facilitate, majorând numărul de consilieri personali plătiți din bugetele publice ai primarilor, președinților și vicepreședinților consiliilor județene).

 

Respectiv, Moldovan a renunțat la a fi consiliat magistral de sigheteanca Maria Rednic (licențiată în Managementul Dezvoltarii Afacerilor – absolventă a Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor de pe lângă Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca), pe care a transferat-o în curtea subalternului său politic, prefectul Nicolae Silviu Ungur, aceasta devenind, la începutul lunii trecute, consilier la Cancelaria Prefectului.

 

Eliberându-și un post de consilier personal plătit din banii tuturor, Moldovan l-a completat, angajându-l pe fostul jurnalist Romeo Dobocan (fost vicepreședinte USR și fost consilier personal al deputatului USR Vlad Duruș). Celălalt consilier personal al vicelui Johnny este Gabriel Filipciuc (28 de ani), cel care va fi candidatul PMP la Primăria Sighetu Marmației, soțul cântăreței de muzică populară Lucica Breban, absolvent de Drept și fost angajat la Camera Agricolă Maramureș.

 

Practic, asta am vrut să vă anunț și, iată, surprinzându-mă că o fac: Dobocan și-a transferat consilierea din USR în PMP, respectiv de la deputatul Duruș, la vicepreședintele CJ, Moldovan. Acești consilieri personali, plătiți din bani publici (pușculița județului sau a orașului) sunt numiți nu în urma unui concurs de capacități, ci… „pe baza propunerii” șefilor lor. Ei pot fi dați afară doar când încetează mandatul celui care l-a propus.

 

Dobocan a confirmat informația, precizând însă că nu este membru de partid (adică nu a trecut încă în PMP, de abia demisionând din USR), completând că a fost ofertat (în ianuarie, după demisia din USR) de PMP să candideze pentru Primaria Baia Mare, dar că a declinat oferta, însă acum, dacă ar mai primi respectiva ofertă, ar lua-o în calcul. Surse PMP Maramureș au confirmat pentru 2mnews că variantele partidului la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ au fost în ianuarie 2020 Dobocan și Bogdănel Gavra (fostul director al Serviciului Public Asistență Socială – SPAS – Baia Mare, până când a fost declarat incompatibil de ANI).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Vine campania.Maramuresenii parca sunt blestemati cu asemenea conducatori.Ipochimenul a schibat consiliera tunata cu consilierul tunar.
    Acest nou consilier va trebui sa-l apere pe Johnny cand i se va pune intrebarea:
    -Este adevarat domnule Moldovan ca ati fost expulzat din Germania pentru infractiuni faptuite pe teritoriul acelui stat ?
    DA sau NU ?
    Si multe alte intrebari una mai grava decat alta.

  2. Este clar. O singură voce va mai vorbi împotriva lor. Cătălin VISCHI. Dobocan e înregimentat. Atac la cenzură devine Atac cenzitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here