DECES – A murit al patrulea maramureșean declarat ca fiind infectat cu noul coronavirus

0
3150

CORONAVIRUS. O femeie în vârstă de 85 ani din Vălenii Șomcutei (localitate componentă a orașului Șomcuta Mare) este al patrulea maramureșean declarat ca fiind infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) care a decedat în județ (precizăm că mai există persoane care au decedat și erau infectate cu noul coronavirus, însă decesul acestora a avut loc pe teritoriul altor state).

 

Pacienta a fost confirmată ca fiind infectată cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus) în 24 mai 2020 și a decedat în aceeași zi (24 mai 2020). Pacienta avea condiții medicale pre-existente (cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială, fibrilație atrială primară, AVC sechelar, pleurezie dreapta, insuficiență cardiac cronică stadiul III, sindrom hipoanabolic, fibrilație arterială cronică, policitemie vera). Decesul a fost confirmat oficial (de Institutul Național de Sănătate Publică), în urmă cu puțin timp. În România au murit până acum 1.188 de persoane.

 

Vă reamintim, că primul maramureșean care a decedat fiind declarat infectat cu SARS-CoV-2 era un bărbat în vârstă de 61 ani, care s-a prezentat în 31 martie 2020 la Spitalul Municipal Sighetu Marmației și apoi a fost plimbat prin alte patru (!!!) spitale din două județe (Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, Spitalul de Pneumologie Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj). A murit în 13 aprilie 2020. Pacientul avea condiții medicale pre-existente (afectare neurologică).

 

Cel de-al doilea maramureșean care a decedat fiind declarat infectat cu SARS-CoV-2 era un bărbat în vârstă de 74 ani, din comuna Fărcașa. A fost internat în Spitalul Județean de Urgență Baia Mare în 18 aprilie 2020, i-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 24 aprilie și a fost confirmat pozitiv în 25 aprilie, când a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare. A murit în 2 mai 2020. Pacientul avea condiții medicale pre-existente (hipertensiune arterială, sechele AVC – tetraplegie, afazie).

 

Cel de-al treilea maramureșean care a decedat fiind declarat infectat cu SARS-CoV-2 era o femeie în vârstă de 70 de ani, confirmată ca fiind infectată în 5 mai 2020 și a decedat în 22 mai 2020. Pacienta avea condiții medicale pre-existente (hipertensiune arterială, fibrilație atrială, obezitate).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here