DECES – A murit al cincilea maramureșean declarat ca fiind infectat cu noul coronavirus

0
3600

CORONAVIRUS. O femeie în vârstă de 84 ani din orașul Seini este al cincilea maramureșean declarat ca fiind infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) care a decedat în județ (precizăm că mai există persoane care au decedat și erau infectate cu noul coronavirus, însă decesul acestora a avut loc pe teritoriul altor state).

 

Pacienta a fost confirmată ca fiind infectată cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus) în 13 mai 2020 și a decedat astăzi, 25 mai 2020. Pacienta avea condiții medicale pre-existente (insuficiență respiratorie acută, hipertensiune arterială stadiul II, cardiomiopatie dilatativă, boala Azheimer, pleurezie bazală stânga). Decesul a fost confirmat oficial (de Institutul Național de Sănătate Publică), în urmă cu puțin timp. În România au murit până acum 1.197 de persoane.

 

Cele 5 persoane declarate ca infectate cu coronavirus și decedate în județul Maramureș, așa cum au fost acestea prezentate de GCS (cronologic, cu datările și detaliile aferente):

 

1) 13 aprilie: bărbat în vârstă de 61 de ani, condiții medicale pre-existente (afectare neurologică);

 

2) 2 mai: bărbat în vârstă de 74 ani, condiții medicale pre-existente (hipertensiune arterială, sechele AVC – tetraplegie, afazie);

 

3) 22 mai: femeie în vârstă de 70 de ani, condiții medicale pre-existente (hipertensiune arterială, fibrilație atrială, obezitate);

 

4) 24 mai: femeie în vârstă de 85 de ani, condiții medicale pre-existente (cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială, fibrilație atrială primară, AVC sechelar, pleurezie dreapta, insuficiență cardiac cronică stadiul III, sindrom hipoanabolic, fibrilație arterială cronică, policitemie vera);

 

5) 25 mai: femeie în vârstă de 84 de ani, condiții medicale pre-existente (insuficiență respiratorie acută, hipertensiune arterială stadiul II, cardiomiopatie dilatativă, boala Azheimer, pleurezie bazală stânga).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here