I-A IEȘIT – Primarul din Sighetu Marmației va avea ajutor un city manager: au votat pentru cei 10 consilieri locali de la PSD, PMP, Pro România și UDMR

0
1833
Vasile Moldovan

DECIZIE. 10 din cei 18 consilieri locali din municipiul Sighetu Marmației prezenți la cea mai recentă ședință a forului deliberativ al urbei au aprobat solicitarea primarului PSD Vasile Moldovan de a înființa un post de administrator public (city manager), persoană pe care o va plăti cu 12.000 de lei/lună brut. Rezultatul votului a fost la limită (10-8) – dacă un singur consilier din coaliția Pro Moldovan lipsea, proiectul era respins, dar n-a fost cazul.

 

Cei care au fost pentru a disponibiliza, în acest mandat al edilului Moldovan, peste 500.000 de lei din bugetul orașului pentru plata noului ajutor al primarului au fost cei 5 consilieri locali PSD (Vasile Ștefanca, Irina-Adriana Curmei, Lucian Botizan, Daniel Logigan, Florin-Mihai Simion), cei doi consilieri locali PMP (Gheorghe Grad, Gabriel-Petru Filipciuc), cei doi consilieri local Pro România (Gavrilă Mihali, Nicolae Iuga) și consilierul local UDMR (Béres Ildiko Ibolya).

 

Surse politice locale au precizat pentru 2mnews că postul de administrator public este pregătit pentru Petru Rednic (PSD), fost consilier local care a demisionat pentru a fi numit consilier personal al primarului Moldovan (că-i mai mare leafa acolo decât indemnizația de consilier local, dar insuficientă și aceea pentru fostul director de sucursală bancară).

 

Consilierii PNL (7 – unul a lipsit, dar nu se schimba cu nimic rezultatul votului) și USR PLUS (2) au votat împotrivă (prin abținere), reclamând că postul nu este bugetat (banii respectivi nu au fost cuprinși în strategia aprobată a bugetului local) și că aparatul Primăriei oricum este deja supradimensionat.

 

Tot surse politice locale au precizat pentru 2mnews că primarul Moldovan și-a asigurat votul de dată recentă, după ce a angajat-o la Primărie pe nora consilierului UDMR Béres (prin concurs, desigur, dar 2mnews a scris în repetate rânduri despre modalitatea/strategia prin care cei aleși devin câștigători ai celor mai multe dintre concursurile pe posturi de bugetari).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here