TRAFIC DE PERSOANE – Percheziții în Vișeu de Sus, Borșa și Turda, la firme care plasau forță de muncă în Belgia fără să plătească cotizațiile sociale legale

0
266

DIICOT MARAMUREȘ. Joi, 25 mai 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Maramureş, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureş şi Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, au făcut 9 percheziţii domiciliare în Turda, Vişeu de Sus şi Borşa, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

 

Cercetările, la care au participat şi trei poliţişti din cadrul Poliţiei Judiciare Federale din Bruxelles, au fost efectuate în baza unui ordin european de anchetă. În cauză s-a reţinut că mai multe firme specializate în plasarea forţei de muncă au recrutat cetăţeni din spaţiul european pe care i-au transportat în Belgia pentru a desfăşura activităţi lucrative, adesea fără contract şi fără a fi supuşi securităţii sociale în ţara de origine. În acest mod a fost eludată plata cotizaţiilor sociale obligatorii, a precizat DIICOT.

 

* Foto generică

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here