REZULTATE BACALAUREAT 2020 – În Maramureș, după contestații, încă o medie de 10 (a cincea): rata de promovare a crescut la 61,14%

0
409

MARAMUREȘ. În județul Maramureș, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare înregistrată la examenul național de Bacalaureat 2020 (sesiunea iunie-iulie) a crescut la 61,14% (69,95% pentru promoția curentă și 25,63% pentru promoțiile anterioare) – procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți, incluzând și candidații eliminați. Inițial, procentul de promovare a fost 60,09%.

 

Astfel, din cei 3.809 de candidați prezenți, au promovat examenul de Bacalaureat 2.329 de candidați (2.135 din cei 3.052 de candidați din promoția 2020 și 194 din cei 757 de candidați din promoțiile anterioare). Numărul promovaților este mai mare decât cel înregistrat în județ anul trecut (cu 108 candidați din promoția curentă și cu 83 din promoțiile anterioare).

 

De asemenea, după soluționarea celor 1.817 de contestații, numărul mediilor de 10 a crescut în județul Maramureș cu o medie, cea de-a cincea medie de 10 fiind obținută de un elev al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare, de la profilul Matematică-Informatică (acesta a fost notat inițial cu 9,8 la Limba și literatura română).

 

Ceilalți 4 elevi din Maramureș care au obținut media 10 la Bacalaureat sunt de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare (doi elevi de la specializările Matematică-Informatică și Științele Naturii), Colegiul Economic „Nicolae Titulescu” din Baia Mare (un elev de la specializarea Tehnician în activități economice) și Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației (un elev de la specializarea Filologie).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here