TICHIA DE MĂRGĂRITAR – „Nebunia” prinde contur: primii paşi pentru realizarea unui parc zoo lângă Lacul Nistru

1
587
Parc zoo
Anton Ardelean

PROIECT. În contextul închiderii mai multor grădini zoologice din ţară, printre care şi cea din Baia Mare, proiectul nebunesc al primarului Anton („Toni”) Ardelean de a face un parc zoo pe 50 de hectare amplasate lângă Lacul Nistru prinde contur, Consiliul Local Tăuţii Măgherăuş aprobând deja alocarea din bugetul local a sumelor necesare realizării studiului de prefezabilitate. Deci, măcar ăsta va fi făcut.

 

Proiectul, despre care Ardelean susţine că se poate realiza în aproximativ 2 ani şi doar prin finanţare europeană, are şi un nume, american, desigur, ca şi notaţia cu cifre a străzilor din micul oraş maramureşean: Park Zoo Nistru. Nesusţinut decât „de faţadă” de consilierii locali, cei mai mulţi argumentând că amplasamentul respectiv este păşune şi are o utilitate mai ridicată pentru tăuţeni, Toni Ardelean i-a convins totuşi pe membrii forului decident să aloce primele sume pentru conturarea proiectului.

 

Bine măcar că fantasma din Tăuţii Măgherăuş nu depăşeşte graniţele ridicolului, Ardelean anunţând deja că s-a decis ca parcul să fie populat cu animale „aclimatizate” în Europa, pentru a nu fi nevoit să gândească şi investiţii suplimentare pentru habitatul unor exemplare de la Tropice, de exemplu. Sigur, nu doar din punct de vedere economic, finalizarea proiectului ar fi benefică pentru întreaga zonă, dar mai sunt mulţi paşi de făcut – printre care şi achiziţia terenului, doar aproximativ 30 de hectare fiind în proprietatea oraşului – şi termenul anunţat (2 ani) e cel puţin hazardat.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here