TEATRUL DE VARĂ – Cinema în aer liber, în Baia Mare: vineri seara, filmul de Oscar „Marele Gatsby”

0
1117

POVEȘTI SUB STELE. Vineri, 12 iulie, la ora 22.00, la Teatrul de Vară din Baia Mare are loc proiecția filmului „The Great Gatsby” („Marele Gatsby” – 2013), un film dramatic și istoric realizat după romanul omonim al lui F. Scott Fitzgerald, produs și regizat de Baz Luhrmann.

 

În rolul lui Jay Gatsby este Leonardo DiCaprio, în timp ce Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton și Elizabeth Debicki au roluri secundare. La cea de-a 86 ediție a Premiilor Oscar, filmul a câștigat premiul la categoriile: Cele mai Bune Decoruri și Cele mai Bune Costume.

 

Filmul spune povestea milionarului Jay Gatsby și a vecinului său, Nick (Maguire), în perioada de vârf a anilor ’20 în New York, și recreează atmosfera din epoca prohibiției, a contrabandei și a evoluției favorabile a bursei, în care luxul și depăravarea iau locul valorilor și a moralei.

 

Povestea lui Jay Gatsby este narată de Nick Carraway (Tobey Maguire), un scriitor aspirant, internat pentru dezalcoolizare într-un sanatoriu. El își amintește cum l-a cunoscut pe extravagantul milionar în primăvara anului 1922 când, în căutarea visului american, s-a mutat la New York și a început să lucreze pe Wall Street. Căsuța în care locuia era chiar în vecini de conacul lui Gatsby, iar el obișnuia să privească fascinat luxul și opulența petrecerilor găzduite acolo.

 

Nick este poftit la cină de verișoara lui, Daisy Buchanan (Carey Mulligan), și de Tom, soțul său afemeiat. Imediat după aceasta, primește o invitație la următorul bal și află că de fapt Gatsby și Daisy au avut o aventură în urmă cu cinci ani, iar el dorește să o întâlnească…

 

Biletul de intrare costă 10 lei și poate fi cumpărat de la intrarea în amfiteatru, înainte de eveniment. Copiii beneficiază de intrare gratuită. În cazul vremii nefavorabile, proiecția va fi reprogramată.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here