INVESTIȚIE – 600.000 de lei pentru o nouă stație SMURD la Șomcuta Mare

0
440

SMURD. Nici nu știu cum să vă spun asta pentru ca primarul din Ulmeni, Lucian Morar, să nu declanșeze o nouă grevă a foamei, mai ales că nici nu mai e Post… În fine, fosta subunitate zonală din Șomcuta Mare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” (înființată în 2008 și desființată în 2011) va deveni stație SMURD în urma unei investiții de 600.000 de lei.

 

Practic, se reabilitează (respectiv, se reface acoperișul și se amenajează și se dotează spațiile) fostului garaj al pompierilor de pe strada Nicolae Bălcescu. În acest moment, cea mai apropiată secție SMURD de zona Codru-Chioar este în comuna Fărcașa.

 

În urma investiției, a cărei finalizare e estimată la sfârșitul lunii august 2019, în zonă se va crea o structură integrată (pompieri militari – SMURD – Ambulanță), iar prefectul Vasile Moldovan a subliniat că va face demersurile la nivel central pentru operaționalizarea structurii din Șomcuta Mare și deservirea de către personal specializat a ambulanței SMURD, respectiv Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș.

 

Recent, în Șomcuta Mare, a avut loc o întâlnire la care au participat prefectul Vasile Moldovan, Gheorghe Buda (primarul orașului Șomcuta Mare), colonel Pavel Baltaru (inspector șef al ISU “Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș), maior Nicușor Miclăuș (comandantul Detașamentului de pompieri „Căpitan Adrian Marchiș”) și reprezentanții constructorului pentru a stabili detaliile proiectului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here