EVENIMENT – Începe Festivalul Atelier 2022, cel mai vechi festival internațional de teatru din România: artiști din 8 țări, prezenți la Baia Mare

0
338

8 ZILE DE TEATRU. A 28-a ediție a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului „Atelier”, cel mai vechi festival internațional de teatru din România, va avea loc la Baia Mare în perioada 4-11 iunie 2022. Prima ediție a acestui eveniment cultural internațional, generat de actualul manager al Teatrului Municipal Baia Mare, Radu Macrinici, a avut loc în anul 1992, obiectivul acestuia fiind de a crea un cadru pentru afirmarea noilor forme de manifestare teatrală și de acrea o rampă de lansare pentru artiștii interesați de experimente inovatoare.

 

Ediția din acest an are artiști invitați din Franța, Uruguay, Argentina, Brazilia, Spania, Ungaria, Ucraina și România. De asemenea, în cadrul evenimentului cultural, pe lângă spectacolele de teatru inovativ, vor fi programate colocvii, lansări de carte, conferințe, proiecții de film, expoziții și concerte. Festivalul este structurat pe teatru-dans, teatru gestual, teatru fizic, teatru documentar, teatru în spații neconvenționale, teatru instrumental, teatru burlesc, teatru cu obiecte, teatru-circ etc.

 

Festivalul „Atelier” 2022 și-a stabilit un buget de 190.000 de lei, bani care vor fi finanțați de organizatori (Asociația Atelier 92 și Teatrul Municipal Baia Mare), dar și de sponsori și entități publice (Primăria Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș).

 

Foto arhivă: @Festivalul Atelier

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here