SUSȚINERE – Tânărul sportiv Cătălin Ioan Vădean (CS Știința Electro Sistem Baia Mare), finanțat prin Programul MOL de promovare a talentelor

0
288
Cătălin Ioan Vădean

FINANȚARE PENTRU VIITOR. Sportivul maramureșean Cătălin Ioan Vădean (24 de ani, orientare în alergare, de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare, component al echipei naționale, cu care participă în aceste zile la Campionatele Europene de Sud-Est din jud. Brașov) a obținut, pentru al doilea an consecutiv, finanțare prin Programul MOL de promovare a talentelor, dezvoltat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate pentru a acoperi tinerilor promițători cheltuielile de transport legate de activitatea sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.

 

În această a 17-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, au fost înscrise 601 de proiecte din 38 de județe (aproape 2.000 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 4,5 milioane de lei) – în perioada 2006-2022, finanțarea acordată pentru 3.340 de tineri talentați este de peste 6 milioane de lei. Aceste resurse au fost investite în proiecte special concepute pentru a-i ajuta să își dezvolte abilitățile necesare pentru a-și transforma talentul într-o carieră.

 

În acest an a fost acordată finanțare în valoare totală de 583.549 de lei, iar cu acest buget vor fi susținute 205 de proiecte de artă și sport și 592 de tineri sportivi și artiști. Alocarea fondului disponibil a fost făcută în urma selecției realizate de către două jurii formate din specialiști în sport și artă.

 

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției 2022, 223.500 lei sunt destinați sportului, 199.999 lei domeniului artelor și 160.050 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani (la această categorie a fost selectat Vădean), în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

 * Foto: @Cătălin Ioan Vădean

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here