DIN PUȘCULIȚA STATULUI – Infuzie financiară de peste 4 milioane de lei pentru Teatrul Municipal Baia Mare

0
389

SPRIJIN DIN BUGETUL STATULUI.  Teatrul Municipal Baia Mare va primi peste 4 milioane de lei (exact: 4.267.710 lei) din pușculița statului. Banii se alocă din cotele defalcate din impozitul pe venit încasat până la sfârșitul lunii august 2022, 2% din acești bani fiind repartizați, conform legii, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole (teatre, opere şi filarmonici) din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale. La nivel național, se alocă aproape 270 de milioane de lei pentru 65 de instituții publice de spectacole din 32 de județe.

 

În Maramureș, o singură entitate va primi acest sprijin financiar: Teatrul Municipal Baia Mare (instituție aflată în subordinea Consiliului Local Baia Mare). Solicitarea pentru atribuirea banilor a fost trimisă de Primăria Baia Mare, în 11 august.

 

Statul motivează acordarea acestor sume prin faptul că dezvoltarea infrastructurii culturale reprezintă un beneficiu pe termen lung pentru unitățile administrativ-teritoriale, precum și prin faptul că majoritatea acestora nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor (adică, entitățile solicitante – în cazul Băii Mari, Primăria – sunt sărace). Decizia va fi oficializată vineri, 26 august 2022, în ședință de Guvern.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here