SUPORT ALIMENTAR – Peste 3.000 de elevi de la 9 școli din Maramureș vor primi o masă caldă pe zi, în regim de catering, în cadrul unui program al statului român

0
471

DECIZIE. Conform legii, pe perioada desfăşurării cursurilor anului şcolar 2023-2024, preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din România li se acordă zilnic, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă în valoare de 15 lei/zi (sumă care include TVA) – dacă unitatea de învățământ nu poate asigura servirea mesei calde, se acordă un pachet alimentar de aceeași valoare.

 

Statul a alocat în anul școlar 2023-2024 pentru acest proiect (demarat în anul 2016) suma de 133,44 milioane de lei, circa 2,4 milioane de lei (exact: 2.399.000 lei) fiind repartizați pentru plata hranei calde în școlile selectate din Maramureș.

 

Din județul Maramureș au fost admise în acest program în anul școlar 2023-2024 nouă unități de învățământ din municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației, orașele Baia Sprie și Dragomirești și comunele Satulung, Copalnic Mănăștur, Bicaz, Băiuț, Bogdan Vodă. Cele 9 școli din Maramureș incluse în program au în total 3.257 de copii.

 

Iată care sunt școlile incluse pentru anul școlar 2023-2024: Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” din Baia Mare, Școala Gimnazială nr. 2 din Sighetu Marmației, Școala Gimnazială din Satulung, Școala Gimnazială „Augustin Buzura” din Copalnic Mănăștur, Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Dragomirești, Școala Gimnazială din Bicaz, Școala Gimnazială din Bogdan Vodă, Școala Gimnazială „Regina Elisabeta” din Băiuț și Liceul tehnologic Transporturi Auto din Baia Sprie.

 

* Foto generică: @evenimentgr.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here