SUPERLATIVE – Paul Popoaia (CSȘ 2/CSM Știința Baia Mare), pentru al doilea an consecutiv “Cel mai bun junior din rugbyul românesc”

0
546
Paul Popoaia

RUGBY. Federaţia Română de Rugby a anunțat desemnările oficiale ale titlurilor conferite celor mai buni jucători și antrenori din rugbyul românesc în anul 2019. Pentru al doilea an consecutiv, titul “Cel mai bun junior” i-a fost decernat, în urma voturilor specialiștilor, lui Paul Popoaia, component al CSȘ 2 CNE Baia Mare.

 

În vârstă de 19 ani, Popoaia a debutat deja pentru prima reprezentativă a României (la 10 noiembrie 2018, când avea 18 ani și 5 luni, în meciul de baraj pentru menținerea în Rugby Europe, România – Portugalia: 36-6). Paul Popoaia (originar din Pașcani, jud. Iași) s-a născut în 29 mai 2000, evoluează pe posturile aripă sau fundaș și a făcut pasul spre SuperLigă anul trecut fiind transferat la campioana României, CSM Știința Baia Mare – contractul are o durată de 4 ani.

 

Cu Clubul Sportiv Școlar 2 Centrul Național de Excelență (CSȘ 2 CNE) Baia Mare a obținut titlurile de campion național Under 16 ani, Under 17 (la rugby 7 și rugby 10), Under 18 (la rugby 7 și rugby 15) și Under 19. A fost component al naționalelor României Under 18 și Under 20 de ani, cu prezențe la campionate europene și mondiale.

 

De asemenea, în acest an, “Cel mai bun jucător din Divizia Naţională de seniori” (al doilea eșalon valoric al rugbyului românesc) a fost desemnat mijlocașul la grămadă Sebastian Agapie (foto mic dreapta) transferat în vara acestui an la campioana CSM Ştiinţa Baia Mare de la divizionara din liga secundă CS Năvodari. Agapie (23 de ani), originar din Ghindărești (jud. Constanța), a câștigat în acest an cu fosta sa echipă Divizia Națională de seniori.

 

Iată care au fost și celelalte superlative 2019 ale rugbyului românesc:

● Mihai Macovei (Colomiers – Franţa) – Cel mai bun rugbyst român din străinătate;

● Ionel Melinte (CSA Steaua/Timişoara Saracens) – Cel mai bun jucător din campionatul intern;

● Eseria Vueti (CSA Steaua) – Cel mai bun străin din campionatul intern;

● Dragoş Ser (CSM Bucureşti/CSA Steaua) – Cel mai bun tânăr jucător din campionatul intern;

● Vlăduţ Zaharia (Timişoara Saracens) – Cel mai buni jucători de rugby în VII;

● Emilia Vizitiu (Agronomia Bucureşti) – Cea mai bună jucătoare de rugby în VII;

● Dănuţ Dumbravă (CSA Steaua) – Cel mai bun antrenor de seniori;

● Nicolae Radu Mocanu (LPS Constanţa) – Cel mai bun antrenor de juniori;

● Daniel Mitrea (Şoimii Bucureşti) – Cel mai bun antrenor de minirugby;

● Cristian Şerban – Cel mai bun arbitru.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here