FINAL – Pedepse definitive de închisoare cu suspendare pentru fostul director și fosta contabil șef ai Muzeului Județean de Etnografie

0
2486
Doina Petrică și Gheorghe Robescu

PEDEPSIȚI CU SUSPENDARE. Fostul director al Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, Gheorghe Robescu (68 de ani) – pe numele complet Gheorghe Vasile Pop Robescu -, și fosta contabil șef a instituției muzeale din subordinea Consiliului Județean Maramureș, Doina Petrică, au fost condamnați prin pedepse definitive la închisoare cu suspendare.

 

Robescu, care și-a recunoscut vinovăția (fapt care i-a scăzut pedeapsa cu o treime, conform legii), a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei (termenul de supraveghere este de 2 ani și 6 luni).

 

Petrică a fost condamnată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei (termenul de supraveghere este de 4 ani).

 

Conform DNA, în cursul anului 2015, în contextul efectuării unor reabilitări la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, Robescu a dispus achitarea sumei de 68.108 lei către o firmă care prestase lucrările, “în condițiile în care o parte din aceste cheltuieli erau nejustificate.

 

Plata efectivă a lucrărilor a fost efectuată de inculpata Petrica Doina, în calitate de contabil șef și responsabilă cu controlul financiar preventiv, în condițiile în care, în cuprinsul procesului verbal de recepție, se menționa neefectuarea lucrărilor de consolidare, izolație și protejate împotriva incendiilor la unele acoperișuri, aspecte cunoscute de ambii inculpați”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here