DECIZIE – Vreme nefavorabilă în Maramureș, 9 sectoare de drumuri județene au fost închise circulației pe perioada iernii

0
866

ADMINISTRARE. Informarea meteorologică de vreme nefavorabilă – conform căreia în zonele montane din Maramureș vor predomina ninsori, vântul va prezenta intensificări, iar vizibilitatea va fi redusă temporar -, a dus la declanșarea planul pentru perioada sezonului rece stabilit de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

 

Administratorii sectoarelor de drumuri publice din județ au fost solicitați să intervină cu utilaje și material antiderapant. Conform informării, purtătorului de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Dan Bucă, Secția de Drumuri Naționale Baia Mare a anunțat că deține în stoc 6.447 tone sare, 47,1 tone clorură de calciu, 28 tone nisip, 50 utilaje operaționale și carburantul necesar, iar SC Drumuri și Poduri Maramureș a comunicat că stocul cuprinde 4.000 tone sare, 5.000 tone nisip, 68 de utilaje operaționale și carburantul necesar.

 

De asemenea, celor de la Drumuri și Poduri Maramureș li s-a pus în vedere montarea de indicatoare rutiere/panouri de semnalizare a celor 9 sectoare de drumuri județene închise circulației pe perioada iernii (DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Pasul Gutâi; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelința-limită județ Sălaj; DJ 182B, Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C, intersecție Șuior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strâmbu Băiuț; DJ 186D, Botiza-Poienile Izei; DJ109U, Băiuț-Botiza).

 

Cetățenii pot obține informații cu privire la starea părții carosabile de la Dispeceratul Secției de Drumuri Naționale, la telefon 0262.211.789 și Dispeceratul SC Drumuri Poduri Maramureș, la telefon 0262.214.101. În cazul în care se confruntă cu probleme în trafic cauzate de condițiile meteorologice nefavorabile, cetățenii pot apela telefonul unic de urgență 112.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here