STRATEGIE – Planul FRF: Liga a III-a nu se mai joacă, Maramureșul va avea o echipă în Liga a II-a

0
384

PROMOVARE. Conform propunerii pe care Federaţia Română de Fotbal (FRF) o va avansa Comitetul Executiv, sezonul din Liga a III-a se va îngheța (nu se va mai disputa). Conform forului condus de Răzvan Burleanu, decizia se bazează pe votul majorității cluburilor din Liga a III-a (peste 50 din cele 78 rămase active).

 

Strategia prevede ca în această situație, nicio echipă nu va retrograda din Liga a III-a, însă extrem de contestată este decizia privind cele 5 echipe (câte una din fiecare serie) care vor promova în Liga a II-a.

 

Deși votul cluburilor a fost dat pe un chestionar pe care varianta era “Înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”, FRF a decis că promovatele vor fi stabilite după cum urmează: în seriile I și IV: echipele lider în seriile I și IV, CS Aerostar Bacău şi U Craiova 1948, ar promova direct în Liga a II-a, iar echipele de pe locurile 1 și 2 din celelalte trei serii (II, III și V), “despărțite în clasament de o diferenţă mai mică de 3 puncte”, vor juca meci de baraj tur-retur.

 

Liderii din seriile care ar urma să-și joace promovarea în meciuri de baraj (în luna iulie), printre care și echipa maramureșeană Fotbal Comuna Recea (lidera seriei V), au protestat, cerând tratament egal (adică să fie declarate promovate, la fel ca în cazul seriilor I și IV).

 

În acest moment, pe primele locuri în seriile Ligii a III-a sunt echipele Aerostar Bacău (S1), Unirea Slobozia (S2), Progresul Spartac (S3), U Craiova 1948 SA (S4) și Fotbal Comuna Recea (S5).

 

Dacă, însă, propunerea FRF va fi aprobată de Comitetul Executiv, barajele de promovare în Liga a II-a ar urma să se dispute între AFC Unirea Slobozia – ACS Mostiştea Ulmu (Seria a II-a), AFC Progresul Spartac Bucureşti – CSM Slatina (Seria a III-a) şi ACS Fotbal Comuna Recea – CS Minaur Baia Mare (Seria a V-a).

 

În oricare dintre cele două scenarii (din raționament, ca o dovadă suplimentară a nedreptei duble măsuri, lipsește cu desăvârșire scenariul 3: toate locurile 1 și 2 din cele cinci serii să dispute meciuri de baraj), Maramureșul va avea o echipă în Liga a II-a: Fotbal Comuna Recea sau Minaur Baia Mare.

 

Campionatul Ligii a III-a s-a întrerupt în 7 martie, după etapa a 16-a, moment în care Fotbal Comuna Recea era pe locul 1, cu 35 de puncte adunate din 10 victorii și 5 egaluri (au pierdut un singur meci), iar Minaur Baia Mare pe locul 2, cu 33 de puncte adunate din 10 victorii și 3 egaluri (au pierdut 3 meciuri). În etapa a 17-a, cele două echipe maramureșene urmau să joace meciul care putea decide calificarea în Liga a II, partidă care era programată pe terenul liderului, Fotbal Comuna Recea. În meciul tur, în Baia Mare cele două echipe au încheiat la egalitate, 1-1 (0-1) – au marcat atunci Adrian Bedea (min 63, pentru Baia Mare) și Adrian Micaș (min. 36, pentru Recea).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here