FALĂ MARE, TRAISTĂ GOALĂ – Rău-platnici și la fotbal: Minaur Baia Mare și-a pierdut jucătorii neplătiți, iar clubul este obligat de FRF să-i plătească

0
1061
Fila Károly, Sebastian Serediuc, Andrei Tînc, Adrian Zaluschi

FAPTE. Portarul Fila Károly s-a întors la clubul maghiar de Liga a II-a Kazincbarcika (de unde a venit în septembrie 2020 la Minaur Baia Mare), după ce și-a încetat contractul cu clubul băimărean prin acordul părților, însă pentru că Minaur nu a respectat acordul de încetare al contractului (care nu prevedea decât achitarea restanțelor financiare, și-a câștigat drepturile în instanța fotbalistică din România. Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) a FRF a admis cererea și în această lună a obligat clubul Minaur să-i plătească lui Fila 7.500 lei (drepturi financiare restante conform acordului) + 350 de lei taxă de procedura. Hotărârea nu este definitivă, Minaur putând face recurs.

 

De altfel, practica clubului Minaur Baia Mare de a nu plăti jucătorii este una demonstrată prin cazurile de mai jos (le reamintim doar pe cele mai recente decise de instanța de specialitate).

 

Atacantul Sebastian Robert Serediuc (21 de ani, originar din Călan – jud. Hunedoara), format de clubul spaniol de Ligă a III-a Lleida, a semnat un contract cu clubul din Baia Mare în septembrie 2020, însă în ianuarie 2021 a fost transferat în Liga I, la CFR Cluj (campionii nu l-au reținut în lot decât pentru o lună, împrumutându-l la Unirea Dej, iar acum acum acesta a fost transferat la SSU Politehnica Timișoara). Nici în cazul său Minaur nu a plătit sumele prevăzute în acordul de transfer, jucătorul câștigându-le în iulie 2021, prin decizia CNSL.

 

Mijlocașul Adrian Silviu Zaluschi (31 de ani, originar din Timișoara), venit la clubul Minaur de la Dunărea Călărași în februarie 2021 și plecat, la SSU Politehnica Timișoara, în iulie 2021, prin acordul părților, are termen pentru a-și primi banii prevăzuți în contractul cu Minaur. Și fundașul Andrei Simion Tînc (36 de ani), venit la Baia Mare de la Ripensia Timișoara în septembrie 2020, și-a încetat contractul (în 21 iulie 2021, conform prevederilor contractului) pentru că nu a fost plătit, decizia fiind pronunțată de CNSL în 5 august 2021. După ce, prin deciziile CNSL au câștigat “dezlegarea de club”, aceștia urmează să ceară acum CNSL să oblige clubul Minaur să-i plătească, conform contractelor.

 

Sigur, Minaur Baia Mare n-ar fi primul club de fotbal din Baia Mare controlat de administrația publică locală băgat în faliment și cu salarii neplătite sportivilor.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here