REACȚIE – Ionel Bogdan (PNL): Pesedistul Gabriel Zetea se visează stăpân absolut în Maramureș

0
999
Ionel Bogdan, Gabriel Zetea

POLITIC. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, vrea să facă din Maramureș stat în stat, în care el să poată lua deciziile după bunul său plac și mai ales după interesele sale politice.

 

Într-o scrisoare publică, trimisă Parlamentului și Guvernului, Gabriel Zetea consideră că, după ridicarea stării de urgenţă şi trecerea la starea de alertă, deciziile care privesc controlul pandemiei de COVID-19, dar și luarea măsurilor de relaxare treptată în vederea redeschiderii economiei să fie luate la nivel judeţean, fără implicarea conducerii centrale. Cu alte cuvinte, Zetea vrea să decidă ce se întâmplă de acum încolo în Maramureș.

 

Bineînțeles, Gabriel Zetea nu oferă și o bază legală pentru solicitarea sa, pentru că ea nu există. Între descentralizare și federalizare diferența e foarte mare, dar pentru reprezentanții PSD prevederile legale par să fie opționale, nu obligatorii.

 

Gabriel Zetea se visează un soi de stăpân absolut al Maramureșului, considerând că lui i se datorează modul în care au acționat autoritățile maramureșene în criza de COVID-19. Îi reamintesc președintelui PSD Maramureș că el este doar vicepreședintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că președintele acestei instituții este prefectul, reprezentantul Guvernului în județ, că toți ceilalți membri  ai Comitetului sunt de asemenea reprezentanți ai unor autorități naționale și că toți pun în aplicare deciziile executivului. Iar măsurile adoptate de Guvern și puse în aplicare în fiecare județ s-au dovedit a fi foarte bune, deoarece până în prezent am reușit să controlăm extinderea epidemiei și efectele ei.

 

Tot Guvernul a pus la dispoziție bani pentru achiziționarea aparatelor de testare, iar acum oferă posibilitatea spitalelor și consiliilor județene să își recupereze din bani europeni sumele cheltuite cu materiale de protecție în lupta cu COVID-19. Gabriel Zetea poate aduce bani europeni în Maramureș, dacă este interesat, pentru că știm cu toții că județul nostru este codaș și la accesarea de fonduri europene și la nivelul de trai al locuitorilor.

 

Cât privește măsurile luate de Guvern pentru relansarea economiei, Gabriel Zetea dezinformează grav, așa cum ne-a obișnit de altfel PSD. Programul IMM Invest pune la dispoziție 16 miliarde de lei pentru firme, nu 3 miliarde de lei, cum susține șeful pesediștilor maramureșeni, peste un milion de români beneficiază de șomajul tehnic plătit de Guvern, iar măsurile de relaxare anunțate pentru 15 mai prevăd deja deschiderea magazinelor (mai puțin a mall-urilor), deschiderea cabinetelor stomatologice și a saloanelor de înfrumusețare.

 

Și, dacă tot a venit vorba de ce face Guvernul pentru Maramureș, îi reamintesc președintelui CJ că săptămâna trecută au fost alocate, prin ordonanță de urgență, peste 136 milioane de lei pentru finalizarea depozitului de deșeuri de la Fărcașa, unul dintre proiectele eșuate ale lui Gabriel Zetea.

 

Prin urmare, scrisoarea lui Gabriel Zetea este inutilă, inoportună și reprezintă doar un exemplu de autosuficiență pesedistă, atitudine de care maramureșenii și românii s-au săturat deja.

 

Ionel BOGDAN, Președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here