STRATEGIE – Administrația din Mireșu Mare își face cluster să obțină finanțare pentru un depozit de legume-fructe cu capacitate de 2.500 de tone

0
313

DEPOZIT DE LEGUME-FRUCTE – MIREȘU MARE. Primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș (de profesie inginer agronom), a demarat un proiect care vizează înființarea „Agricol Smart Cluster”, printr-un parteneriat în care se dorește atragerea unor entități universitare și a filialei Maramureș a Asociației Comunelor din România. Strategia constă ca clusterul să atragă fondurile financiare necesare construirii în comuna maramureșeană Mireșu Mare a unui depozit de legume-fructe cu capacitatea de 2.500 de tone.

 

Pentru acest proiect suntem în discuții pentru parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, filiala Maramureș a AcoR și cu Centrul Universitar Nord din Baia Mare, care să aibă statutul de membrii fondatori ai clusterului. Este o formulă care ne crește șansele de obținere a finanțării pentru acest important obiectiv, a precizat primarul Ioan Mătieș la cea mai recentă întâlnire a reprezentanților Asociației Comunelor din România.

Conform proiectului investițional, depozitul de legume-fructe de la Mireșu Mare ar urma să deservească / să pună în valoare producția agricolă nu doar din Maramureș, ci și din localitățile cu potențial agricol din județele limitrofe.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here