ȘTIȚI CE AER RESPIRĂM? – Senatorul Dan Ivan atrage atenția asupra calității aerului pe care îl respirăm

1
148

CALITATEA VIEȚII. Conform ultimelor date statistice oferite de OMS (Organizația Mondială a Sănătății) 99% din populația lumii trăiește în zone unde indicele de calitate a aerului este constant depășit. Aproximativ 7 milioane de oameni mor anual din cauza aerului poluat. Arderile ilegale de deșeuri reprezintă una dintre principalele cauze de poluare a aerului, iar în România, ne lovim foarte des de imposibilitatea identificării și a sancționarii autorilor acestor fapte.

 

Știați că România este singura țară din UE care nu transmite live datele privind poluarea? Printr-un protest menit să tragă puternice semnale de alarmă, Ministrului Mediului Tanczos Barna îi este solicitat să își reevalueze punctele de vedere și oamenii din subordine pentru a găsi soluții viabile de protejare a sănătății populației.

 

Consider binevenit proiectul de lege inițiat de colegii mei, care a trecut prin multiple consultări publice cu specialiști, cu instituții din domeniu și societatea civilă și care oferă deja soluții, în defavoarea unui comitet care promite că va identifica și propune măsuri… În opinia mea se pierde timp, iar asta ne costă bani și vieți! – Dan Ivan, senator USR de Maramureș

Legea privind calitatea aerului, nu este susținută de Guvern fiind considerată inoportună în acest moment, condiții în care vorbim de banii și sănătatea oamenilor. Și cum deja v-ați obișnuit, suntem campioni unde nu trebuie. 6 proceduri de infrigement care se vor transforma în amenzi, cel mai mare cost per cap de locuitor asociat poluării și 29.000 de vieți care se pierd în fiecare an.

 

USR are în momentul de față 4 inițiative depuse în acest scop, care din păcate sunt blocate în parlament sau cu avize negative din partea ministerului, în consecință membrii Comisiei de Mediu a Senatului adresează Ministerului Mediului solicitarea de a veni la masa discuțiilor pentru interesul cetățenilor și de a nu mai acționa ca un mecanism de blocare a reformelor.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan IvanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. e de ajuns sa mergi pe strada in baia mare sau pe trotuar, si tot namolul acela care e in zapada, sau care a ramas dupa topirea zapezii, se va transforma in praf, si tot acel praf il vom inhala … in tarile civilizate se mai curata drumurile, se mai spala, dar se spala nu se stropesc cu apa…bine vorbim de tari civilizate nu de Romania, Baia Mare, unde sadim blocuri pe spatii verzi pe terenuri de fotbal pe terenuri de joaca, banci si pubele …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here